26. MAJ. 2015 KL. 00:00

Leder: Meld jer på banen

_alr4212.jpg

Anna-Lene Riber

Bare ordet "fodboldregning" gør mig i godt humør. Der er både enzymer og vitaminer i det projekt.

I SNART MANGE ÅR har en stor del af samfundsdebatten drejet sig om den energi, de potentialer og de muligheder for at gøre det bedre, som ligger i krydsfeltet imellem det offentlige, det private og civilsamfundet. Fx har Jesper Nygård – KAB’s tidligere og Realdanias nuværende direktør – brugt megen energi på at identificere den særlige kraft, som kan løfte samfundsopgaver på nye måder. Nygård talte om et ”socialt enzym” som det lille virkningsfulde tandhjul i det store samfundsmaskineri.

Vi har selv haft stigende fokus på, hvad ikke mindst det boligsociale arbejde kan udrette til glæde for velfærd og økonomi. I ”Indblik” i denne udgave af Boligen kan man læse om, hvordan boligområder og folkeskoler kan bruge hinanden – ofte sammen med lokale, private aktører.

Netop folkeskolen er relevant at have fokus på, ikke mindst fordi vi med den ny skolereform har fået en heldagsskole, som jo gør det endnu mere oplagt, at boligområder og skoler finder sammen i meningsfulde samarbejder om større læringsprojekter og enkelte elever med udfordringer af den ene eller anden slags. Og i Indblikket er der nogle strålende konkrete eksempler på, hvordan skoler og boligområder kan samarbejde. På fx Abildgårdskolen i Vollsmose har boligområde, skole og en fodboldklub fundet sammen i et samarbejde, som dårligt kan være mere meningsfuldt.

Læs reportagen på side 26-27 om, hvordan Hamse, Abudi, Momin og Yousuf kombinerer alle drenges lidenskab for fodbold med matematikundervisningen. Bare ordet ”fodboldregning” gør mig i godt humør. Der er både enzymer og vitaminer i det projekt.

Boligen har ved hjælp af A&B Analyse fået foretaget en rundspørge blandt 27 af de boligområ­der, som står på regeringens liste over udsatte boligområder, og resultatet er for så vidt opmuntrende: Tre fjerdedele af stederne har man et formaliseret samarbejde med den lokale skole. Men der er så sandelig også plads til forbedringer, for 60 procent af boligområderne synes ikke, at skolerne er blevet mere udadvendte og synlige i boligområderne, efter skolereformen er trådt i kraft. Ikke så godt, men pilen peger også på os selv. Vi kan nok også blive bedre til at melde os på banen. For nu at blive i fodboldterminologien.

Boligen nr. 6 - 2015

Om skribenten

bent_madsen_alr4078.jpg
Bent Madsen

Seneste Artikel

Leder: Velkommen

Seneste Artikel

Leder: Velkommen

Artikler

vi anbefaler

COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1896 )

0

Læseliste