01. MAJ. 2015 KL. 00:00

Indblik: Lang vej endnu

palle-adamsen_2_web.jpg

BL

Det eksisterende politiforlig udløber med udgangen af i år. Skal den positive udvikling i de udsatte områder fastholdes, kræver det ifølge BL’s formand, Palle Adamsen, at der også i fremtiden afsættes penge til et engageret lokalt politi, der kan bakke op om de kommunale og boligsociale indsatser.  

Det nuværende politiforlig udløber med udgangen af 2015. Dermed stopper også bevillingen på de 242 millioner kroner, der i forbindelse med det brede politiforlig, som blev indgået den 15. november 2011, blev givet til forebyggelse af bande- og rockerkriminalitet i udsatte boligområder.

Bevilling gjorde en forskel

Det er penge, der har været en væsentlig forudsætning for de politimæssige aktiviteter, der er beskrevet på de foregående sider.

”Der er ingen tvivl om, at politiets øgede aktivitetsniveau i en række udsatte boligområder har gjort en enorm forskel. Det forhold, at de mest kriminelle sættes ud af spillet, har generelt øget trygheden blandt beboerne. Det har ligeledes været et vigtigt afromantiserende signal til de unge, som har befundet sig i periferien af det kriminelle miljø. På den måde ser de, at det ikke er en løbebane, som har en god fremtid. Jeg vil derfor – udover at rose politiet – gerne rose det brede politiske flertal, der i 2011 gjorde det muligt,” siger formanden for BL – Danmarks Almene Boliger,” Palle Adamsen.

Lang vej endnu

”Men undersøgelsen, som A & B Analyse har foretaget for Boligen, viser tydeligt, at indsatsen ikke må slutte her. Svarene fra boligorganisationerne viser, at politiets nye taktik med at være til stede i boligområderne, hvor de samarbejder med boligorganisationer, boligsociale projekter, skoler med flere, hilses velkommen. Man ser det gerne udvidet. Især ser man gerne, at politiet udvider de indsatser, hvor betjentene fremstår som rollemodeller for områdernes unge,” siger Palle Adamsen.

Det her er et langt sejt træk, som først lige er begyndt. Et forløb, der ud over en aktiv indsats fra skoler, foreninger, kommune og de mange forskellige boligsociale projekter, der blandt andet omfatter lektiehjælp, fritidsjobordninger med mere, har hårdt brug for fortsat tilstedeværelse af et engageret lokalt politi.

Palle Adamsen, BL's formand

Artiklen om politiets indsats i Vollsmose og Rigspolitiets eget tryghedsindeks viser, at politiet i boligområderne generelt er på rette spor. Men at der fortsat mangler en del, før de har vundet alle beboerens tillid.

”Det her er et langt sejt træk, som først lige er begyndt. Et forløb, der ud over en aktiv indsats fra skoler, foreninger, kommune og de mange forskellige boligsociale projekter, der blandt andet omfatter lektiehjælp, fritidsjobordninger med mere, har hårdt brug for fortsat tilstedeværelse af et engageret lokalt politi”, siger BL-formanden.

”Vi håber derfor, at politikerne har modet til at fastholde den kurs, som blev indledt i forbindelse med det seneste politiforlig, når der hen over sommeren og i efteråret skal forhandles et forlig, som skal dække fremtiden,” fortsætter han.

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udviklingsplan for Vollsmose vil gå ud over folkeskoler

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1941 )

0

Læseliste