01. JUL. 2015 KL. 00:00

Indblik: Ekstra Bladet og tryghed

_dsc1034.jpg

Søren Hytting

ALLE PARTILEDERE – OG POLITIET – DUKKEDE OP

Hvordan skaber man tryghed i udsatte boligområder? Sådan lød spørgsmålet lørdag i domen, hvor en veloplagt Clement Kjersgaard styrede den velbesøgte debat rundt i tidens trygheds-spørgsmål.

For hvad pokker skal vi gøre, og hvad er mediernes rolle? I panelet var Maria Kavita Nielsen fra Dansk Flygtningehjælp som via mikrovirksomheds-projektet Mind Your Own Business dokumenterede, at unge i udsatte boligområder kan slå over i en sundere bane, hvis blot de får nyt perspektiv og voksne, der tør give lidt af sig selv og være tæt på.

Bo Fabricius fra SSP-indsatsen i Fredensborg talte også om ansvar og om, hvordan tryghed er et meget subjektivt emne. Vi har også selv et ansvar for at afmontere fordomme. De unge ved ikke, at de skaber utryghed.

En veloplagt chefredaktør – Ekstra Bladets Poul Madsen – anerkendte, at medierne har en rolle i fortællingen om boligområderne. Han fortalte, at biler i brand og kriminalitet skal dokumenteres, men også at der ikke skal røres i gryden med frygt.

Når politikere besøger boligområder, lige efter der har været ballade, så understøtter de også frygten. Den positive historie skal fortælles, sagde han.

_________________________________________________

Valgkampen satte spor på Folkemødet. Mange arrangementer blev aflyst, men ikke i BL’s Dome, som slap med, at nogle få møder blev flyttet på grund af politikernes ændrede planer.

Men alle partiledere fandt vej til ”Folkemødets forsamlingshus”, hvor TV2 News’ interviewere sammen med et veloplagt publikum tog imod Morten Østergaard, Søren Pape Poulsen, Johanne Schmidt-Nielsen, Kristian Thulesen Dahl, Pia Olsen Dyhr, Uffe Elbæk, Anders Samuelsen, Lars Løkke Rasmussen og Helle Thorning-Schmidt. Og især de to sidstnævnte kom ikke alene.

Sikkerhedsniveauet ved dette års Folkemøde var betragteligt hævet, så talstærkt politi – med og uden uniform og med og uden bombehunde – var også til stede for at sikre både politikere og folkemødedeltagere. Sammenlagt sendte TV 2 News over ti timers tv fra BL’s Dome.    

_________________________________________________

SUNDHEDEN I BOLIGOMRÅDERNE  

Beboerne i almene boligområder kæmper i højere grad end i resten af befolkningen med angst, depression, smerter og kronisk sygdom. Hvordan kan boligorganisationer, frivillige foreninger med videre bidrage til at håndtere sundhedsproblemerne?

Jens Winther Jensen, sundhedsfaglig direktør i Region Nordjylland, talte om, at den primære diagnose for patienter sagtens kan være ensomhed og manglende netværk. Og lider man af psykiske problemer, så har patienten også svært ved at blive rask, uanset antallet af eksperter.

Charan Nelander, direktør i Komiteen for Sundhedsoplysning, talte om projektet ”Lær at tackle…”, der handler om fremskudt forebyggelse i form af et patientuddannelsesprogram i udsatte boligområder.

Og forebyggelse og aktivering blev nævnt som en kerneindsats i kommunerne. Det fortalte borgmester i Helsingør Kommune, Benedikte Kiær, der ikke nærede stor tiltro til de nationale sundhedskampagner.

Om skribenten

Artikler

vi anbefaler

Kirsten Friis Hansen 200121 001 Her er 10 gode råd til hjemmekontoret fra kollegaerne i DAB
COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Palle Adamsen 2019 02 08 Nr005 Undersøgelse: Sådan er landets almene boliger repræsenteret i samfundet
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
CHO 2019 Stor Imponerende indsats af Landsbyggefonden
Lisbjerg Bakke Al2bolig Endelig Træbygninger er mere klimavenlige og kan give et behageligt boligmiljø
Mariestaerke I Karlemoseparken Borgmester: Blandede byer er stærke byer
Se alle artikler ( 1930 )

0

Læseliste