01. JUL. 2015 KL. 00:00

Indblik: 100 meter lang samtale-middag

_dsc1480_2.jpg

Søren Hytting

Der var udsolgt til Folkemødets største gilde, hvor over 300 personer spiste og konverserede ved et 100 meter langbord. På blot tre timer lykkedes det at poppe en restaurant op og ned igen og servere mad til 300 mennesker. 

”100 Meter-Middagen” på Folkemødet – med BL, Byhøst, Arkitektforeningen, Realdania, Lokale og Anlægsfonden som afsendere – var et spektakulært nyt syn på alle måder.

Og solen skinnede – alle mareridt i planlægnings-fasen omkring skybrud var erstattet af store smil og glæde. Lys, varme og åben blå himmel.

Det var fredag klokken 18, da en lastbil rullede ind på Cirkuspladsen i Allinge – Folkemødets epicenter. Ud sprang en kommanderende chauffør, og inden der var gået en halv time, var der sat borde og bænke op i en lang række, der snart skulle slynge sig fra BL’s Dome og rundt på pladsen.

Blot én time senere strømmede 300 deltagere fra et utal af organisationer, virksomheder, foreninger og helt almindelige folkemøde- deltagere til. Tre restauranter poppede op langs ”middags-slangen”, og kl. 19 blev det største gæstebud i folkemøde-historien råbt i gang i megafonen af BL's eventkonsulent. Tre restauranter leverede samtale-maden til gæsterne, som havde givet 150 kroner for at spise med. Maden blev leveret af de to bornholmer-restauranter Christianshøjkroen, Fredensborg Hotel og den københavnske Restaurant Skeletske.

Samtalen summede over bordene, nye bekendtskaber indgået og samtaler om udfordringerne i samfundet taget op.

”Når man lytter ved bordene, så er diskussionerne rigtig engagerede. Vi er herhjemme gode til at samtale over mad, og i virkeligheden er noget som det her jo selve essensen af Folkemødet. At skabe rammer for diskussion og debat,” siger Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

Jesper Nygård, direktør i Realdania, havde kort forinden lavet samtalekøkken på domens terrasse med Bent Madsen og Lokale og Anlægsfondens ny direktør, Esben Danielsen. De fik kun lavet lidt salat, men til gengæld snakket rigtig meget. Nygård var også begejstret:

”I stedet for, at der står et par fonds-direktører og snakker om verden ovre i et hjørne, så er den her event jo ramme for, at vidt forskellige mennesker kan samles. Her er kommunale folk, faglige mennesker, teknikere, fonde, direktører, taxachauffører. De snakker alle om, hvordan man kan gøre verden til et lidt bedre sted at være. Det er en fantastisk event.”

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste