05. JAN. 2015 KL. 00:00

Leder: Til hvad nytte?

_alr4141.jpg

Anna-Lene Riber

De områder, der ryger af listen, kan ofte drage lettelsens suk, mens de nye områder bliver sat skridt tilbage, fordi listen stempler negativt.

SÅ BLEV LISTEN OFFENTLIGGJORT IGEN. 31 boligområder kom på den, og i forhold til sidste offentliggørelse var der fem nye på listen, mens syv var røget af listen. Ja, rigtigt gættet. Det er listen over udsatte boligområder – den, der engang havde et noget mere uskønt ”kælenavn”.

De områder, der ryger af listen, kan ofte drage lettelsens suk, mens de nye områder bliver sat skridt tilbage, fordi listen stempler negativt. Til gengæld tilføjer listen ikke nogen ny information, for både i de udsatte boligområder og mange andre områder holder både boligorganisation og kommune et vågent øje med udviklingen og tilrettelægger lokale tiltag efter noget mere fintmaskede informationer end dem, listen viser.

For få år siden skabte listen ofte noget rabalder i medierne, mens den nærmest nu mødes med et sørgmodigt træk på skuldrene, efterfulgt af lokale undrende udtalelser om, at listen stempler almindelige menneskers hjem og bykvarterer negativt. Samtidig gør man lokalt en stor indsats for netop at sikre udsatte bykvarterer et godt omdømme, så alle har lyst til at færdes og bo også her. Her kan listen sætte et boligområde to skridt tilbage og faktisk modarbejde alle de mennesker, der lokalt og frivilligt gør en stor indsats. I bladet refereres også et eksempel på, at negativt omdømme også kan ramme den enkelte beboer. En beboer i Skovparken i Kolding ringede til et forsikringsselskab, der i første omgang var glad for udsigten til en ny kunde. Men da hun oplyste sin adresse, så kølnedes interessen, og hun kunne ikke tegne en forsikring.

Vi skal absolut ikke fortie eller vende blikket bort fra udfordringerne. Tværtimod skal vi hjælpe med at løse dem effektivt. Og når det kommer til listen, bør man stille det snusfornuftige spørgsmål ”Til hvad nytte?”.

Boligen nr. 1 - 2015

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2077 )

0

Læseliste