05. JAN. 2015 KL. 00:00

Leder: Til hvad nytte?

_alr4141.jpg

Anna-Lene Riber

De områder, der ryger af listen, kan ofte drage lettelsens suk, mens de nye områder bliver sat skridt tilbage, fordi listen stempler negativt.

SÅ BLEV LISTEN OFFENTLIGGJORT IGEN. 31 boligområder kom på den, og i forhold til sidste offentliggørelse var der fem nye på listen, mens syv var røget af listen. Ja, rigtigt gættet. Det er listen over udsatte boligområder – den, der engang havde et noget mere uskønt ”kælenavn”.

De områder, der ryger af listen, kan ofte drage lettelsens suk, mens de nye områder bliver sat skridt tilbage, fordi listen stempler negativt. Til gengæld tilføjer listen ikke nogen ny information, for både i de udsatte boligområder og mange andre områder holder både boligorganisation og kommune et vågent øje med udviklingen og tilrettelægger lokale tiltag efter noget mere fintmaskede informationer end dem, listen viser.

For få år siden skabte listen ofte noget rabalder i medierne, mens den nærmest nu mødes med et sørgmodigt træk på skuldrene, efterfulgt af lokale undrende udtalelser om, at listen stempler almindelige menneskers hjem og bykvarterer negativt. Samtidig gør man lokalt en stor indsats for netop at sikre udsatte bykvarterer et godt omdømme, så alle har lyst til at færdes og bo også her. Her kan listen sætte et boligområde to skridt tilbage og faktisk modarbejde alle de mennesker, der lokalt og frivilligt gør en stor indsats. I bladet refereres også et eksempel på, at negativt omdømme også kan ramme den enkelte beboer. En beboer i Skovparken i Kolding ringede til et forsikringsselskab, der i første omgang var glad for udsigten til en ny kunde. Men da hun oplyste sin adresse, så kølnedes interessen, og hun kunne ikke tegne en forsikring.

Vi skal absolut ikke fortie eller vende blikket bort fra udfordringerne. Tværtimod skal vi hjælpe med at løse dem effektivt. Og når det kommer til listen, bør man stille det snusfornuftige spørgsmål ”Til hvad nytte?”.

Boligen nr. 1 - 2015

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste