15. DEC. 2015 KL. 00:00

Regeringen trækker lovforslag om boligydelse tilbage og sikrer afklaring om fonde

folketingssalen.jpg

Colourbox

Regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti har besluttet at trække lovforslaget om boligydelsen tilbage.

Drøftelserne om den fremtidige udformning af boligydelsen vil blive genoptaget i foråret 2016, skriver Finansministeriet i en pressemeddelelse.

”Vi skal naturligvis fortsat finde pengene, for pengene skal jo passe, og det har vi givet hinanden håndslag på,”

Claus Hjort Frederiksen, finansminister

”Set i lyset af debatten og de mange spørgsmål, der er blevet rejst, har vi i fællesskab besluttet, at den bedste løsning her og nu er, at vi i ro og mag ser på spørgsmålet igen i det nye år. Det er et særdeles kompliceret område, og derfor er det vigtigt, at vi tager os den fornødne tid,” understreger finansminister Claus Hjort Frederiksen og tilføjer:

”Der er stillet en række spørgsmål fra Folketinget, som der endnu ikke er svaret på. Finansloven skal stemmes igennem torsdag. Derfor er det fornuftigt at trække lovforslaget og få bedre tid til at få besvaret spørgsmålene og på den baggrund se, om den foreslåede ordning skal justeres.”

Lovforslaget ville i 2016 have indbragt et provenu på 90 mio. kr. Denne difference vil blive indregnet som en negativ budgetregulering på Finansloven for 2016. Det manglende provenu vil således blive en del af drøftelserne i det nye år. Parterne er enige om at søge at udmønte budgetreguleringen indenfor boligydelsesområdet i foråret 2016 på baggrund af et oplæg fra regeringen.

Samtidig er der sikret en afklaring på fondsområdet. Aftalepartierne er enige om ikke at afskaffe den såkaldte overførselsregel. Dette betyder, at der fortsat udestår finansiering, som skal findes i løbet af foråret 2016.

”Vi skal naturligvis fortsat finde pengene, for pengene skal jo passe, og det har vi givet hinanden håndslag på,” siger finansministeren.

Parterne er endvidere enige om at drøfte størrelsen på udligningsskatten på pensioner frem mod 2020.

Parterne er endvidere enige om at drøfte muligheden for at gøre affaldsgebyret for virksomheder til en tilvalgsordning.

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste