14. DEC. 2015 KL. 00:00

Nu får København også flygtninge

colourbox9703696-1.jpg

Colourbox

Udenlandske arbejdstagere, studerende, forskere og au pairs tæller ikke længere med, når flygtninge skal fordeles mellem kommunerne.

Fra 1. januar til 30. oktober 2015 modtog Københavns Kommune kun 4 flygtninge. I 2016 kan kommunen til gengæld se frem til at skulle finde bolig til 335 anerkendte asylansøgere. Det viser Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriets forventninger til flygtninge i 2016, som for nylig blev fremlagt.

”Det giver god mening at ændre beregningsmodellen, så blandt andet au pairs, forskere, landbrugspraktikanter, arbejdstagere og studerende fra udlandet ikke længere tæller med.

Inger Støjberg, Udlændinge, Integration og Boligminister

Den store ændring i Københavns Kommune, som går igen i flere andre kommuner i hovedstadsområdet, skyldes en ændring i den nøgle, som Udlændingestyrelsen bruger til at fordele flygtningene. Fordelingsnøglen tager hensyn til, hvor mange udlændinge, der allerede bor i de forskellige kommuner, men nu har ministeriet fastlagt en nogle typer af udlændinge, som ikke skal tælles med i regnestykket.

 

”Det giver god mening at ændre beregningsmodellen, så blandt andet au pairs, forskere, landbrugspraktikanter, arbejdstagere og studerende fra udlandet ikke længere tæller med. Fordelingsnøglen for, hvor mange flygtninge en kommune bør modtage, skal afspejle den reelle integrationsopgave, og derfor fjerner vi nu disse grupper fra regnestykket,” siger Udlændinge, Integration og Boligminister Inger Støjberg i en pressemeddelelse.

 

Udover Københavns Kommune er der blandt andre også sket markante stigninger i Gentofte Kommune, som er gået fra 74 i 2015’s første ti måneder til 294 i 2016, Gladsaxe Kommune, som er gået fra 16 til 101, Ballerup Kommune, som er gået fra 23 til 72, og Lyngby-Taarbæk Kommune, som er gået fra 63 til 198 flygtninge.

 

17.000 flygtninge
Selvom der er sket ændringer i fordelingsnøglen, må en del af stigningen også tilskrives det generelt øgede antal af flygtninge. Man regner i Finansloven med samlet 17.000 godkendte asylansøgere i 2016. Fra 1. januar til 31. oktober 2015 blev 8.926 flygtninge fordelt mellem landets kommuner. Det samlede tal for 2015 står endnu ikke klart.

 

Inger Støjberg minder derfor også om, at mange af de flygtninge, som i efteråret er kommet til Danmark, endnu ikke har fået asyl, og at man skal se den forventelige stigning i 2016 i det lys.

 

”Det nye landstal skyldes naturligvis den meget store tilstrømning til Danmark. En stor del af disse flygtninge er allerede i landet som asylansøgere, men får først afgjort deres sag i 2016. […] På længere sigt håber jeg dog, at vi vil se et fald i tilstrømningen til landet, når vores asylstramninger for alvor slår igennem,” siger Inger Støjberg i pressemeddelelsen.

 

Aalborg Kommune skal med en kvote på 855 modtage flest flygtninge i 2016. Fra Januar til 31. oktober i år modtog de 436 flygtninge. Det var også det højeste antal for en enkelt kommune i den periode.

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2726 )

0

Læseliste