01. DEC. 2015 KL. 00:00

Må det blive den sidste liste over udsatte boligområder

bent-madsen.jpg

Colourbox

Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet offentliggør i dag en ny liste over udsatte boligområder, og står det til Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, må det gerne blive den sidste af slagsen. 

”Nu har vi i mange år haft listen, der desværre i daglig tale hos presse og politikere omtales som ’ghetto-listen’. Skiftende regeringer har offentliggjort den, uden at den har gjort nogen positiv forskel i de områder, den fremhæver. Havde listen så i det mindste givet de berørte boligområder afgørende nye muligheder, men den har først om fremmest negativ betydning for områdernes omdømme. Jeg har oprigtigt svært ved at se, hvad pointen med listen er,” siger Bent Madsen. 

Havde listen så i det mindste givet de berørte boligområder afgørende nye muligheder, men den har først om fremmest negativ betydning for områdernes omdømme. Jeg har oprigtigt svært ved at se, hvad pointen med listen er.

Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger.

En undersøgelse, foretaget af A&B Analyse for fagbladet Boligen, viser, at 72 procent af danskerne end ikke vil overveje at flytte i en bolig i et udsat boligområde. Samme undersøgelse viser, at 47 procent vil flytte, hvis de boede i et område, som havnede på den frygtede liste. 

Bent Madsen hæfter sig også ved, at det i mange tilfælde er rene tilfældigheder, der afgør, om et boligområde er på eller uden for listen over udsatte områder:

”Når man ved, hvor meget det betyder for de mennesker, som bor i de områder, så er det grotesk at kigge bag tallene. Få til- eller fraflytninger af folk med en dom kan betyde ude eller inde på ministeriets liste over udsatte områder.”

I år er der 25 områder på listen, seks færre end sidste år, hvor der var 31 områder på listen.

Se listen på ministeriets hjemmeside

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste