08. DEC. 2015 KL. 00:00

Den lokale tryghed topper

politi_full-window-size.jpg

Colourbox

Det er blevet tryggere at være i det område, hvor man bor. Det siger 89,3 procent af landets borgere. Resultatet er del af Politiets Tryghedsindeks 2015, og det viser en fremgang på 2,5 procentpoint i den samlede tryghed i forhold til 2014, skriver Politiet i en pressemeddelelse.

Trygheden i de særligt udsatte boligområder på vej op

Hvor der i de sidste to år ikke er sket en udvikling i trygheden i de 26 særligt udsatte boligområder, er der i 2015 sket en fremgang i tallene. Nu siger mere end syv ud af ti borgere (72,7 procent) nemlig, at de føler sig trygge i deres nabolag. Det er en stigning på 2,8 procentpoint i forhold til 2014.

”Vi er blevet bedre til at arbejde på tværs af sektorer og til at få de rigtige interessenter i spil i forhold til de konkrete, lokale udfordringer,”

Politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter.

”Vi er inde i en god udvikling i det lokale politiarbejde,” siger rigspolitichef Jens-Henrik Højbjerg. ”Det skyldes i høj grad, at dansk politi nu arbejder strategisk med at analysere og definere de udfordringer, de lokale politikredse står over for. Vi løser udfordringerne ud fra den viden og de erfaringer, der opsamles på tværs af landet. Det giver os mulighed for at sætte ind med indsatser, der passer til den nøjagtige sammensætning af udfordringer, den lokale politikreds står overfor. Men samtidig kan vi også sætte ind med fællesindsatser, hvor det giver de bedste resultater. Jeg ser årets fremgang i tryghedstallene som udtryk for, at den måde at arbejde med udfordringerne på giver mere tryghed lokalt.”

Især de lokale partnerskaber er med til at drive udviklingen af nye løsninger i de særligt udsatte boligområder. ”Vi er blevet bedre til at arbejde på tværs af sektorer og til at få de rigtige interessenter i spil i forhold til de konkrete, lokale udfordringer,” siger politiinspektør Jørn Kjer fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter. ”Det kan for eksempel være kommuner, skoler, foreningslivet eller organisationer, som sammen med borgerne i området og politiet får sat fingeren på de ting, der skal ændres, og i samarbejde finder frem til nye løsningsmodeller. Det er et langt, sejt træk at få vendt udviklingen, men tallene viser, at arbejdet begynder at bære frugt.”

Download:

Politiets tryghedsindsats 2015

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste