28. DEC. 2015 KL. 00:00

BL-formanden: "Politik er blevet kortsigtet og kynisk"

side_34_.jpg

Thomas Arnbo

BL’s medlemmer forventer, at BL’s stemme skal være tydelig og klar i debatten om eksempelvis boligydelse, boligsikring, grundskyld og planlov.

”Førhen var det sådan, at den største kamp om en lovændring skete op til dens vedtagelse. Der var således stor interesse, når finansministeren fremlagde sit forslag til finansloven. Som jeg ser det nu, er interessen for selv meget store lunser i det offentlige husholdningsbudget blevet lille.”

Sådan lød ordene fra formanden for BL – Danmarks Almene Boliger, Palle Adamsen, da han på BL’s repræsentantskabsmøde tirsdag den 8. december fremlagde BL’s politiske redegørelse.

”I stedet starter kampen først for alvor, når konsekvenserne af forslagene ses. Når det i 2016 med usvigelig sikkerhed viser sig, at enlige forsørgere ikke kan betale deres husleje og må sættes ud af deres boliger. Det er blevet koldt og kynisk,”

Palle Adamsen, formand for BL – Danmarks Almene Boliger

BL-formanden henviste i den sammenhæng blandt andet til den indgåede finanslovsaftales beskæringer af boligydelse og boligsikring. Hvor rigtig mange af dem, der ellers traditionelt vedkender sig at kæmpe for de ­berørtes rettigheder – herunder adskillige politiske partier – indtil videre har lurepasset. Det på trods af at eksempel­vis enlige kontanthjælpsmodtagere med børn kan se frem til at miste imellem en fjerdedel og en tredjedel af deres rådighedsbeløb, hvis regeringens forslag om en såkaldt moderne kontant­hjælpsreform vedtages. 

”I stedet starter kampen først for alvor, når konsekvenserne af forslagene ses. Når det i 2016 med usvigelig sikkerhed viser sig, at enlige forsørgere ikke kan betale deres husleje og må sættes ud af deres boliger. Det er blevet koldt og kynisk,” sagde Palle Adamsen.   

                        

Vis løsningerne
Fra repræsentantskabet blev der taget pænt imod redegørelsen, for hvordan BL havde reageret imod de politiske tiltag, der fremadrettet vil ramme en betydelig del af de almene beboere. Men der blev også fra især repræsentanterne fra 9. kreds efterlyst, at BL skal tale med en stærkere stemme i det kyniske spil, hvor andre vælger at lurepasse. 

”Jeg er sikker på, I gør det godt, og at jeres bevægelser på de bonede gulve gør en forskel. Men det må vel alt andet lige også dér være lettere at få folk til at tro på, at vi godt kan bide, hvis man har skarpe tænder,” sagde Michael Buch Barnes fra Brøndby ­Boligselskab.

Først og fremmest var der dog opbakning til BL’s fortsatte bestræbelser på at være dem, der leverer de gode løsninger på eksempelvis flygtningeområdet – løsninger, som også den siddende regering har behov for.

”Regeringen har proklameret, at den vil komme med et større udspil om de udsatte boligområder. Hvad det kommer til at indeholde, ved jeg ikke. Det gør de nok heller ikke endnu.

Men vi vil vise dem, at vi har værktøjerne, der kan hjælpe dem til at løse problemerne med integration, beskæftigelse, uddannelse med mere,” sagde Palle Adamsen.


Boligen nr. 1 - 2016

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste