28. DEC. 2015 KL. 00:00

Anmeldelse: Cremen af 20.000 fotos

side_30.jpg

Colourbox

Kærlig kritik og råd fra mennesker med indsigt, der har hjerte for de almene boliger, og ikke mindst cremen af, hvad beboerne selv kan finde på. 

”Små greb kan have stor effekt. Og små greb udspringer oftest af beboernes egne ideer.” For godt fem år siden besluttede Fonden Realdania at investere 100 millioner kroner i at efterprøve, om teorien holder i praksis. Man ville under kampagnenavnet ”Det gode boligliv” over de kommende år støtte de bedste ideer, der kom fra beboerne i den almene boligsektor. Siden har lokale ildsjæle søgt støtte til over 200 ideer. I alt har 71 ideer opnået støtte, 25 er gennemført, og resten er under proces.               

            

Projekterne
Nu har Realdania udgivet en bog om det gode boligliv. En bog, der indeholder portrætter af nogle af de bedste projekter og beboerne, der har gavn af dem. Man kan læse om, at herlighedsværdien for beboerne og andre ved en boligafdeling i Nørresundby er vokset med opførelsen af en badebro. Hvordan beboere har fået livsindhold og ikke mindst sundere liv, efter at de er blevet grøntsags-avlere i Urbanplanen i København. Og man kan lade sig inspirere af, hvordan en ny motionslegeplads i Herlev har samlet beboerne fra de ti-årige til de hundredårige.

Undervejs igennem værket, der er skrevet af en tydeligt oplagt og motiveret Hans Engell, får man kritiske kommentarer og gode råd til videre inspiration fra en lang række eksperter og meningsdannere, der igennem mange års virke har været tæt på den almene boligsektor. Det er blandt andre arkitekten og kritikeren af det modernistiske, Jan Geel. Helsingørs borgmester og tidligere social- og boligminister, Benedikte Kiær. Og ikke mindst hende, der til dagligt har indtrykkene fra det almene boligliv på nærmeste hold: familie- og beboerrådgiver, Laila Hammouti. 

Fantastiske fotos
Det hele er klasseillustreret ved fotos af fotografen Kristine Kiilerich. De udvalgte boligområder er besøgt mange gange, før de smukke og meget talende fotos er kommet i kameraet. Hun har i alt taget godt 20.000 fotos af beboere og projekter i de udvalgte områder. Godt 40 er udvalgt og bragt i bogen. Bogen kvitterer for billedernes høje kvalitet ved blandt andet at give dem god plads. Teknisk er materialet af høj kvalitet. Uanset vejr og lys er billederne under fotograferingsprocessen understøttet af en stærk blitz, der har sikret en ultrakort eksponeringstid, der ned i den mindste detalje på samme tid har frosset situationen og fremhævet hver fortællende detalje hos person eller ting. 

”Det gode boligliv” kan bestilles via BL’s hjemmeside – se under ”Publikationer”.

Boligen nr. 1 - 2016

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste