26. AUG. 2015 KL. 00:00

Leder: Almene boliger er havnet i et centralt ministerium

colourbox6895681.jpg

Colourbox

”Vi glæder os til at samarbejde med det nye centrale ministerium og den nye markante minister.“

MED DEN NY Venstre-regering er der ikke blot sket et politisk skifte i dansk politik, der er også sket en stor omkalfatring af den måde, hvorpå boligpolitikken og de almene boliger er tænkt ind, både i forhold til ministerporteføljer og folketingsudvalg. Det var uventet, at ministeriet ville komme til at rumme kombinationen udlændinge, integration og boliger, men det er ikke svært at se den tankerække, som har ligget bag konstruktionen.

Almene boliger huser også en stor andel af befolkningen, som enten ér udlændinge eller efterkommere af indvandrere og flygtninge. Den brede boligsociale opgave, som de almene boliger løser, kan således også ses som en væsentlig del af integrationsindsatsen. Det er nok baggrunden for koblingen til boligpolitikken. Resultatet er, at Danmarks almene boliger er havnet i et centralt ministerium med stor bevågenhed. En sådan bevågenhed kan give godt politisk afsæt i forskellige situationer, og det skal vi være de sidste til at beklage. Den samme analyse kan laves omkring det ny boligudvalg, som fremover hedder ”Udlændinge-, Integrations- og Boligudvalget”. Som det fremgår af artiklen på side 14-15 i dette blad, er udvalget blevet ganske stærkt sammensat. Dels er nogle politikere med indsigt i almene boliger forblevet i udvalget, dels er andre skarpe politiske profiler blevet udpeget fra begge sider af Folketinget. I BL – Danmarks Almene Boliger bliver opgaven fortsat at spille konstruktivt ind med gode løsninger. Og vi har mange gode kort på hånden.

En lang række nøgletal dokumenterer, at de indsatser, der snart har mange år på bagen, rent faktisk virker. Eksempelvis viser alle tal i forhold til uddannelse og kriminalitet, at det i dén grad går fremad.

Antallet af studenterhuer i boligområderne på den officielle liste over udsatte boligområder er for eksempel på seks år steget 17 procent til knap 27 procent, og politiets statistikker beretter om dramatisk faldende kriminalitet i de områder, som de betragter som de mest urolige. Det er positive tal, som både på kort og langt sigt er afgørende for at bryde den sociale arv, og som dermed også har afgørende betydning for integrationen. Det er en udvikling, vi skal kæmpe for at fastholde, ligesom der utvivlsomt er andre områder, hvor vi skal forstærke indsatsen. Vi glæder os til at samarbejde med det nye centrale ministerium og den nye markante minister.

Velkommen Inger …

Boligen nr. 9 - 2015

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste