29. APR. 2015 KL. 00:00

Leder: Utryghed som valgkampstema - nej vel!

folketingssalen.jpg

Colourbox

Naturligvis har vi stadig mange udfordringer, men det går altså den rigtige vej, og udviklingen ser for alvor ud til at være vendt.

INGEN VED, HVORNÅR VALGET KOMMER. Men alle kan se, at valgkampen er i gang. Det gælder også på boligområdet, hvor særligt ministeren har været aktiv i forhold til at markere sit syn på især de udsatte boligområder.

Nu skulle man jo være et skarn, hvis man beklagede, at der var politisk og mediemæssig fokus på almene boliger, og netop i denne valgkamp burde der jo være gode muligheder for at fremhæve de markante resultater. For nu begynder resultaterne af det berømte ”lange seje træk” omsider at vise sig. Bare nogle eksempler: Politiet konkluderer i deres netop offentliggjorte ”Tryghedsindeks 2014”, at ”Indbyggerne i landets 29 særligt udsatte boligområder har fortsat en høj grad af tryghed og en stor tillid til deres politi”.

Undersøgelser viser også, at kriminaliteten er dramatisk faldende i de udsatte områder. Tal fra Danmarks Statistik dokumenterer, at andelen af unge med anden etnisk baggrund, som ikke har fuldført eller er i gang med en ungdomsuddannelse, er dramatisk faldende. Og nu er det drengene, som er kommet i gang! Et andet eksempel er udviklingen i København, hvor antallet af udsatte boligområder med mere end 40 procent af beboerne uden for arbejdsmarkedet, er reduceret fra 74 almene boligafdelinger i 2006 til blot 19 i 2013.

Nu har jeg mindst af alt lyst til at fremstå som en ”Komiske Ali”, som fornægter problemer. Men det gør jeg heller ikke. Naturligvis har vi stadig mange udfordringer, men det går altså den rigtige vej, og udviklingen ser for alvor ud til at være vendt. Aktive beboere, boligadministrationer, kommuner, boligsociale medarbejdere, politiet, partierne bag de forskellige boligforlig. Mange kan tage del i æren for denne udvikling, og det burde være oplagt for politikerne forud for en valgkamp at gøre det.

Det er vigtigt at gøre sig klart, at ensidig fokus på utryghed i sig selv er stigmatiserende for boligområ­derne. Og det er en våd klud i ansigtet på de beboere, de kommunale folk og de boligsociale medarbejdere, som i det daglige knokler for at skabe bedre boligområder og gode livsvilkår for vores beboere. Vi skal anerkende udfordringerne, men vi skal så sandelig også anerkende resultaterne, så vi kan blive endnu bedre til det, som virker. Et godt eksempel på det er samarbejdet imellem politiet og boligorganisationerne, som beskrives i dette nummers Indblik.

Boligen nr. 5 - 2015

Om skribenten

Fik du

læst disse?

20200528 104753 4 117Mb (1) Liliegreen: Alvorligt at så få almene boliger fra lokalplaner er blevet bygget
Morten Homann Boligdirektør: ”Vi i branchen ER de dygtigste til det, vi laver”
25674507 D842 4C1e 8544 B375c77970d3 ”Frederiksbergs grimmeste facade” vinder Renoverprisen
IMG 6998 Nyt KAB-hus: ”Vi er ikke et revisionskontor, vi er et foreningshus"
Design Uden Navn (11) Gratis håndbog til dig som almen beboer
Løb Ml Husene Gellerup 18092021 3415 113428 Se billederne: Løb Mellem Husene afviklet i Aarhus og København
Gellerup Book (1) Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup
Foto Holger Anderson 42 Opråb fra landets 5 største byer: Lovgivning om børnepasning virker modsat
Foto Holger Anderson Mundbind Turister1 Analyse: Almene boliger skaber plads til alle i de store byer
Se alle artikler ( 2153 )

0

Læseliste