28. OKT. 2020 KL. 14:55

Boligforening nægter at springe første spadestik over

Løjt Salus

Fredag er der første spadestik på 12 nye boliger i Løjt ved Aabenraa. Det hele kommer til at foregå på en Facebook live-sending. Foto: Salus Boligadministration

Kolstrup Boligforening tager nye midler i brug, når den i morgen har første spadestik på 12 helt nye familieboliger.

Corona skal ikke ødelægge en festdag!

Kolstrup Boligforening har i morgen første spadestik på 12 nye familieboliger i Løjt ved Aabenraa. Alt var egentligt planlagt, men så blev forsamlingsforbuddet ændret til 10 personer. Og så var gode råd dyre.

Og hvad gør man så? Svaret er er Facebook live-sending af spadestikket.

”Vi havde jo inviteret både beboere, naboer, afdelingen og borgmester og sørget for, at vi var under 50 personer, men så kom det nye forsamlingsforbud jo. Vi havde lige fået alle detaljer på plads. Det var jo ikke så godt, så vi talte egentligt om helt at aflyse spadestikket, men det gør man jo ikke bare,” siger Brian Skou Juhler Larsen, som er teknisk chef ved Salus Boligadministration.

De 12 boliger på Barsøvænget, som der nu skal igangsættes, er en del af 28 boliger i Løjt og skal opføres som seks dobbelthuse. Og både beboere i området og naboerne i grundejerforeningen var inviteret med til at fejre begyndelsen på de nye boliger.

”Første spadestik er en god tradition, som viser, vi skal i gang med at bygge nyt. Både fysiske bygninger, men også tilføje noget mere til fællesskabet. Vi ser det lidt som en festdag, så nu forsøger vi os med en live-sending af spadestikket på Facebook,” siger Brian Skou Juhler Larsen.

Kolstrup Boligforening

Boligforeningen er oprettet i 1943 og råder over ca. 1.300  boliger. Boligerne er beliggende såvel bynært som på Høje Kolstrup i den nordlige del af Aabenraa samt i Løjt Kirkeby. Foreningen har et bredt udbud af boligtyper, størrelsesmæssigt varierende fra 1 værelses ungdomsboliger til 5 værelses rækkehuse. Boligerne er fordelt med ca. 300 i tæt-lav bebyggelse og resten i etagebyggeri.

"Det skal bare prøves"

Selv er Brian Skou Juhler Larsen i tvivl om, hvorvidt det nye tiltag bliver en succes. Men mener det skal afprøves. Og borgmesteren i Aabenraa, Thomas Andresen (V), har lovet at dukke op.

”Nu prøver vi det. Vi bliver nok ikke så mange, men vi får det markeret. Det kan nok godt blive lidt specielt at stå foran et kamera og gøre det, men der er også en værdi i at mødes og snakke med borgmester og rådgiver. Og når vi har taget spadestikket, så kan entreprenøren komme i gang. De står og tripper,” siger Brian Skou Juhler Larsen.

Vil man følge spadestikket, så foregår det fredag kl. 11.30 og kan følges her. 

Boligerne er efter planen klar til indflytning i september 2021.

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Istock 531308920 (1) Ny guide klar til grønne eftersyn
Puds Paa Isolering Roed1 Kan du spotte fejlene? Byggeskadefondens 10 mest sete svigt
Esmail Afd.Formand (1) Afdelingsformand: ”Stop så. Vi er ikke en corona-ghetto”
bl_tingbjerg_111018_019.jpg 42 boligafdelinger har effektiviseret sig til lavere husleje
Michael Demsitz Almen direktør kan nu fejre 25-års jubilæum
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste