29. AUG. 2024 KL. 12:27

BL byder den nye boligminister velkommen

Sophiehæstorp3

Sophie Hæstorp Andersen (S) er ny social- og boligminister. Hun har som overborgmester kæmpet for flere almene boliger. Foto: Lars Græsborg Mathiasen

En ny social- og boligminister er netop blevet præsenteret. Bent Madsen, adm. direktør i BL, ser frem til et godt samarbejde.

Det nye ministerhold er netop blevet præsenteret på Amalienborg Slotsplads.

En større rokade har fundet sted, og det betyder, at Sophie Hæstorp Andersen (S) i dag er blevet præsenteret som social- og boligminister.

Hun erstatter Pernille Rosenkrantz-Theil, som stiller sig til rådighed for at overtage Socialdemokratiets kandidatur til overborgmesterposten i København, når der igen er kommunalvalg den 18. november 2025.

Bent Madsen, adm. direktør i BL, byder Sophie Hæstorp Andersen velkommen som ny social- og boligminister:

”Vi har haft et godt samarbejde med Sophie Hæstorp Andersen som overborgmester, og vi glæder os til at fortsætte det samarbejde med hende som boligminister. Vi ser nu frem til, at den nye minister i efteråret kommer med en ny boligpakke, som adresserer nogle af de store problemstillinger på boligområdet og i samfundet som helhed," siger Bent Madsen i forbindelse med den nye ministerrokade. 

Han peger blandt andet på behovet for at tænke sundhed og boligpolitik sammen:

”Ligesom den seneste boligpakke tænkte en række vigtige klimatiltag ind, så håber vi, at det kommende boligudspil vil adressere behovet for at tænke den nære sundhed ind, sådan som KL og BL har foreslået det,” lyder det fra Bent Madsen, som tilføjer:

”Der er også brug for renoveringer af almene boliger, så boligmassen kan huse langt flere ældre borgere, og så skal vi kigge på problematikken med tomme boliger i yderområderne og i det hele taget, hvordan vi får flere almene boliger i de større byer.”

Direktøren slutter af med at takke Pernille Rosenkrantz-Theil for det gode samarbejde.

”En stor tak til Pernille Rosenkrantz-Theil for det tætte samarbejde og værdifulde dialoger om social- og boligområdet.”

Har kæmpet for flere almene boliger

Sophie Hæstorp Andersen har som overborgmester i København kæmpet for, at der bygges flere almene boliger i hovedstaden, hvor det grundet de høje ejer- og private lejepriser er svært for almindelige mennesker at erhverve sig en bolig. 

En meningsmåling, som A&B Analyse inden Kommunalvalget i 2022 foretog for Fagbladet Boligen, viser, at københavnerne mener, at boliger, der er til at betale for mennesker med almindelige lønninger, var valgets vigtigste emne. 

”For Socialdemokratiet er det alfa og omega, at vi bygger flere almene boliger. Almene boliger er et godt alternativ for alle mennesker i forhold til at eje en bolig. Og flere almene boliger er vejen til at holde boligpriserne nede, så vi ikke ser de kæmpe stigninger, som præger markedet og forhindrer mennesker med almindelige lønninger i at købe en bolig,” sagde Sophie Hæstorp Andersen dengang i forbindelse med et interview til Fagbladet Boligen. 

Se også interviewet med Sophie Hæstorp Andersen i Alment Inside fra februar måned, som handlede om de udfordringer det københavnske boligmarked står overfor:

Læs senere artikler

Sophie Hæstorp Andersen: ”De almene boliger skal bygges først”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Fra tomme fælleslokaler til nye sundhedshuse: Her er fire bud på fremtidens almene sundhedsarkitektur

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Fra tomme fælleslokaler til nye sundhedshuse: Her er fire bud på fremtidens almene sundhedsarkitektur

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2943 )

0

Læseliste