31. MAJ. 2023 KL. 13:46

Ildsjæle i Silkeborg: Engagement giver fællesskab og et bedre sted at bo

IMG20230530171636

Stine Mortensen og Susse Ibsen.

Kender man sine naboer, leder det fællesskabet på vej. Det giver et bedre sted at bo, lyder det fra et par aktive afdelingsformænd i Silkeborg.

Der mangler ikke kasketter på hovederne af Susse Ibsen og Stine Mortensen fra AABs boligafdelinger Lyngsøgaard og Kongegården i Silkeborg. Begge er afdelingsformænd, og derudover er Susse næstformand i organisationsbestyrelsen og sidder i BL's Kreds 10, mens Stine også er kasserer og suppleant til organisationsbestyrelsen.

De engagerer sig med andre ord, der hvor de bor. Og det er vigtigt for dem begge.

”Jeg engagerer mig, fordi jeg gerne vil gøre området til et godt sted at bo. Jeg vil gerne have samværet og fællesskabet. At man kender hinanden og kan lave nogle ting sammen,” fortæller Susse Ibsen.

Samme toner lyder fra Stine Mortensen.

”Jeg synes også, det er vigtigt, at man kender dem, man bor sammen med. Sådan det bliver et godt sted at bo og leve.”

Gør noget for fællesskabet

For at deres boligområder skal være gode steder at bo, gør både Susse og Stine en indsats for, at der sker noget, der kan skabe fællesskab.

”Jeg er med til at arrangere fællesspisning, gåklubber, bordtennisklubber. Vi har lavet et bibliotek og et genbrugsrum. Der er fælles udflugter og meget fællesskab i haven,” siger Susse.

”Vi holder forskellige arrangementer og tænker over, at der er en bredde i de arrangementer, sådan at vi rammer forskellige generationer. Sådan at der ikke er nogen, der føler, at der ikke er noget for dem. For nylig har vi haft vinsmagning. Vi har også haft en sommerfest med masser af forskellige lege og slush ice-maskine,” forklarer Stine.

Begge gør dog meget ud af at pointere, at de bestemt ikke gør det alene. At det sker sammen med deres respektive bestyrelse og andre frivillige.

Artiklen fortsætter under citatet

VI SAMLES

’Vi samles’ er en ny kampagne fra landets almene boligorganisationer. Vi sætter fokus på, hvordan du og jeg kan gøre en forskel – sammen. For når vi engagerer os i hinanden og i vores lokalområde, er vi med til at styrke hverdagsdemokratiet og det sociale liv, der hvor vi bor.

I serien her møder vi nogle af de mennesker, der gør en forskel. Hver dag ser vi et stort engagement blandt beboerne i landets almene boligområder. Nogle hjælper med lektier i lektiecafeen eller med at sætte naboens lampe op. Nogle sørger for, at affaldet sorteres korrekt eller varetager beboernes interesser i afdelingsbestyrelsen. Andre igen tager en kop kaffe og en snak på trappen.

Vi Samles foregår i Silkeborg lørdag den 3. juni klokken 11-19 ved Kejlstrupvej 51, Silkeborg.

Læs mere på visamles.dk

"Jo mere man mødes omkring de gode, sjove og hyggelige ting, jo nemmere er det også at holde de møder, hvor man bliver nødt til at snakke om ting, man er uenige om. Så kan man gå derfra og stadig glæde sig til det næste fællesarrangement."

Stine Mortensen

Afdelingsformand, Kongegården i Silkeborg

Vigtigt at kende naboerne

For både Stine og Susse er det helt essentielt, at man kender hinanden, når man bor tæt sammen i et område.

”For mig giver det tryghed. Det giver noget til fællesskabet. Det gør det også lettere at snakke sammen, når der måske er noget, der er svært. Jo mere man mødes omkring de gode, sjove og hyggelige ting, jo nemmere er det også at holde de møder, hvor man bliver nødt til at snakke om ting, man er uenige om. Så kan man gå derfra og stadig glæde sig til det næste fællesarrangement,” siger Stine.

Det er Susse enig i.

”Jeg synes, det er rart, at man kender dem, man bor sammen med. Så kan man både bede om hjælp og give hjælp, hvis det er det, der skal til. Det, synes jeg, giver tryghed. Man kan også være med til at trække nogle ud af deres bolig, som måske ikke var kommet ellers,” forklarer hun.

Får andre med

Folk møder dog ikke op af sig selv til fællesarrangementerne. Det handler derfor om hjælpe folk på vej, lyder det fra Stine og Susse.

”For mig virker det godt, at jeg altid spørger folk, jeg møder, om de har lyst til at komme til for eksempel vinsmagning. Jeg smiler og er imødekommende. Ved sidste arrangement var der nogle, der prikkede mig på skulderen efterfølgende og sagde, at det var grunden til, at de var kommet. At jeg havde spurgt dem, da vi mødtes på fællesarealerne. Så følte de sig velkommen,” forklarer Stine.

”Når vi får en ny beboer, er jeg altid oppe og byde dem velkommen med en buket blomster. Og så viser jeg dem området og fortæller måske om det næste arrangement. Vi snakker måske også lidt om, hvad den nye beboer gerne vil,” fortæller Susse.

I begges boligområder er der også en ordning, der sikrer, at dem, der har brug for det, altid har nogen at følges med til arrangementer.

Vi samles

Lørdag den 3. juni rammer festivalkaravanen fra Vi Samles Silkeborg, og der vil både Susse og Stine være at finde på festivalpladsen, hvor de skal fortælle om det at bo alment.

”Jeg glæder mig helt vildt! Det bliver så spændende og så godt,” siger Susse.

”Det er en god måde at vise lokalbefolkningen, hvad det kan at bo i en almen boligforening. Det synes jeg, man skal være stolt af og vise frem,” siger Stine.

Læs senere artikler

Fællesskabet fik Sara tilbage til Aalborg Øst

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

I Svendborg dyrker de fællesskabet: ”Engagement er lig med indflydelse”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ghita er ”lim” mellem beboere: "jeg får energi af, at folk er glade"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christian Møller Rasmussen BL
Christian Møller Rasmussen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste