03. MAJ. 2023 KL. 08:00

I Svendborg dyrker de fællesskabet: ”Engagement er lig med indflydelse”

Annette Olsen Svendborg

Annette Olsen er suppleant i afdelingsbestyrelsen i Jægermarken, Svendborg. Hun har været initiativtager til mange arrangementer i boligafdelingen og glæder sig til BL's Folkefestival, som Jægermarken er vært for den 6. maj.

Der er liv i både bestyrelsen og fællesskaberne i Jægermarken i Svendborg. Hør Annette Olsen fortælle, hvorfor hun er aktiv i sit boligområde.

”Man er selv ansvarlig for et godt naboskab.”

Så nemt kan det siges, når man spørger Annette Olsen om, hvorfor hun er aktiv i sit boligområde. For hende har det været helt naturligt at engagere sig i Jægermarken, siden hun og datteren flyttede ind i det almene boligområde i Svendborg.

”Som ny beboer blev jeg jo nødt til at møde andre mennesker – også for min datters skyld. Naboskab kommer ikke af sig selv, så jeg bankede på hos mine naboer. Vi har siden haft et rigtig fint sammenhold, hvor vi hjælper hinanden og hygger sammen,” fortæller Annette Olsen.

Annette ville ikke bare gøre noget for sig selv. Hun ville også gerne give sit bidrag til, at Jægermarken blev ”det bedste boligområde” i Svendborg, hvor beboerne mødes i rare omgivelser på tværs af opgangene.

Hun er valgt ind som suppleant i afdelingsbestyrelsen og medlem af aktivitetsudvalget, hvor hun har været med til at arrangere halloweenfest, fastelavn, kreakursus og meget mere. Derudover hjælper hun til i cafeen i beboerhuset, hvor beboerne hver torsdag kan mødes for at spille spil og få en sludder over en kop kaffe.

”Vi er ekstremt aktive her i Jægermarken. Så meget, at de andre boligområder i byen er misundelige,” griner hun.

Artiklen fortsætter under citatet

OM VI SAMLES

’Vi samles’ er en ny kampagne fra landets almene boligorganisationer. Vi sætter fokus på, hvordan du og jeg kan gøre en forskel – sammen. For når vi engagerer os i hinanden og i vores lokalområde, er vi med til at styrke hverdagsdemokratiet og det sociale liv, der hvor vi bor.

I serien her møder vi nogle af de mennesker, der gør en forskel. Hver dag ser vi et stort engagement blandt beboerne i landets almene boligområder. Nogle hjælper med lektier i lektiecafeen eller med at sætte naboens lampe op. Nogle sørger for, at affaldet sorteres korrekt eller varetager beboernes interesser i afdelingsbestyrelsen. Andre igen tager en kop kaffe og en snak på trappen.

Vi Samles foregår i Svendborg LØRDAG DEN 6. maj klokken 11-19 i Jægermarken 44, Svendborg. 

Læs mere på visamles.dk

Ved at engagere mig, kommer jeg ud og møder andre mennesker, så jeg ikke bliver ensom i min bolig. Det giver mig livskvalitet at involvere mig i mit boligområde.

Annette Olsen

Beboer i Jægermarken, Svendborg

Hvorfor er det vigtigt, at man engagerer sig i sit boligområde?

”Engagement er lig med indflydelse. Jo mere vi engagerer os i vores boligområde, jo større bliver sammenhængskraften. Det betyder ikke, at man behøver at sidde i afdelingsbestyrelsen for at få indflydelse. Man engagerer sig også ved at tage initiativ til aktiviteter eller hjælper til med praktiske opgaver i forbindelse med vores arrangementer. Eller bare gør noget for sin nabo. ”

Hvad får du ud af at engagere dig?

”Ved at engagere mig, kommer jeg ud og møder andre mennesker, så jeg ikke bliver ensom i min bolig. Det giver mig livskvalitet at involvere mig i mit boligområde – og det er en kæmpe tilfredsstillelse at være med til at gøre Jægermarken til et dejligt sted at bo for mig og mine naboer. Det er bare sjovere at gøre ting sammen end alene.”

Hvordan får man andre til at engagere sig i sit boligområde?  

”Det er da helt sikkert ikke altid nemt. Det er jo meget forskelligt, hvor meget vi kan byde ind med, afhængigt af hvor vi er i vores liv. Derfor er det vigtigt, at man i afdelingen kan engagere sig på forskellige niveauer. Så får man lokket flere til. Der er brug for alle myrer i myretuen. Man behøver ikke at yde 100 procent for at tage del i frivilligheden.”

Den 6. maj skal Jægermarken i Svendborg være vært for den almene kampagne ”Vi samles”. Her vil Domea.dk sammen med beboerne sætte fokus på, hvordan man kan gøre en forskel – sammen.

Alle er inviteret til at kigge forbi Jægermarken for at synge med, når Danser med Piger går på scenen, spise kage fra byens længste kagebord eller prøve en tur i Nationalmuseets escape room ”Red Fællesskabet” – og meget mere.

Læs senere artikler

Ghita er ”lim” mellem beboere: "jeg får energi af, at folk er glade"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

BL-formand: "Det er altafgørende, at folk er engagerede, der hvor de bor"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BO-VEST: ”Vi skal konkurrere på at være en attraktiv arbejdsplads”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

BO-VEST: ”Vi skal konkurrere på at være en attraktiv arbejdsplads”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2842 )

0

Læseliste