11. MAJ. 2023 KL. 12:00

Fællesskabet fik Sara tilbage til Aalborg Øst

Bestyrelsen (41)

Engagement kommer ikke af sig selv. Man bliver nødt til at interessere sig for hinanden, lyder det fra Sara Fayed.

”Naboskabet fik mig tilbage til Aalborg Øst. Jeg har boet i centrum af Aalborg i en periode, og man kommer ikke hinanden ved på samme måde.”

Sådan lyder det fra Sara Fayed, der er født og opvokset i det almene. Bortset fra en enkelt afstikker har Aalborg Øst altid dannet rammen om hendes tilværelse.

Sara Fayed har arbejdet på det lokale bibliotek i flere år og har været dybt engageret i sit boligområde siden 2019, hvor hun i dag sidder i organisationsbestyrelsen.

Derfor ved hun om nogen, at engagement og fællesskab er rygraden i et boligområde. Og det kommer ikke af sig selv, understreger hun.

Det er blandt derfor hun har valgt at involvere sig i det faglige arbejde. Sara Fayed sidder nemlig i afdelingsbestyrelsen og sågar i organisationsbestyrelsen.

”Aalborg Øst har omgået en virkelig stor byfornyelse, og området er blomstret. Men det kommer ikke af sig selv.”

”For at få etableret fællesskabet kræver det, at man kommer hinanden ved – interesserer sig for hinanden.”

Netop fællesskabet skal hyldes og fejres, når Vi Samles-festivalen kommer til Aalborg Øst. Fra sit vindue kan Sara Fayed kigge direkte ned på den plads og det aktivitetshus, der i weekenden bliver forvandlet til en folkefest.

”Jeg skal da helt klart ned at være med. Det er en rigtig god anledning til at danne fællesskaber på tværs i lokalområdet,” tilføjer hun.

Hvorfor er det så vigtigt, at man engagerer sig i boligområdet?

”En ting er, hvad der bliver besluttet oppefra i systemet. Noget andet er så, at vi – beboerne - skal leve med beslutningerne. Netop i den proces er det virkelig vigtigt, at nogle af os, der bor i området, er med til at præge beslutninger.”

”Og hvis jeg som beboer vil have indflydelse på de beslutninger, er jeg nødt til at engagere mig. Og i det almene er der rig mulighed for at være med til at præge beslutningerne.”

Hvordan oplever du engagementet i dit område?

”Udfordringen er meget klassisk. Dem, der deltager, er dem med overskud og kendskab til beboerdemokratiet. Her er det vigtigt, at folk ikke bliver overset – og den del kan et godt naboskab være med til at løfte. Her kan man tage hinanden under armen og fortælle hinanden om beboerdemokratiet.”

”I Aalborg Øst har vi et godt netværk af frivillige på tværs af veje, afdelinger og boligforeningen. En del af de frivillige sidder tit i deres afdelingsbestyrelse – og de er rigtig gode til at række ud til beboere for at sætte gang i aktiviteter og skabe et fællesskab.”

Og netop det netværk har været med til at stable den kommende folkefestival på benene, lyder det afsluttende fra Sara Fayed, der ser frem til en hel dag i engagementets tegn.

Læs senere artikler

Nu kan du tilmelde dig Almene Boligdage 2023

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

BL-direktør: Kommende boligaftale bør tænkes sammen med sundhedsreform

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

BL-direktør: Kommende boligaftale bør tænkes sammen med sundhedsreform

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste