22. FEB. 2023 KL. 14:51

Nye beboere i Tingbjerg: "Der er ikke noget dem og os her"

Tingbjerg Altan

Anne Sofie vil gerne lære Tingbjerg at kende. Her er hun på sin altan. Hun er software-ingeniør. Foto: Signe Schlichtkrull

Der står stadig en enkelt flyttekasse fremme i Anne Sofie lejlighed. Det er kun to måneder siden, hun flyttede ind i en nybygget privat lejelejlighed i Tingbjerg i København.

”Jeg synes, her er dejligt. Jeg kan fornemme, at folk inde fra København lige løfter et øjenbryn. De er måske vant til, at her er lidt tough, men jeg oplever, at der er rent og pænt, og at folk hilser,” siger Anne Sofie, der er software-ingeniør.

Det store almene boligområde Tingbjerg er under forandring. I de kommende år bygges op mod 1.000 private boliger. For Anne Sofie Juul Sørensen betyder den nye lejlighed, at hun nu kun har 9 minutter på cykel til arbejde.

”Det primære for mig var, at der var cykelafstand til arbejde, at det var til at betale, grønt og i nærheden af indkøb og fitnesscenter. Jeg har en racercykel, og de grønne områder er virkelig skønne at cykle og løbe i,” siger hun.

Hjalp med at pynte op

Anne Sofie er fra Aalborg og har boet flere år i udlandet. Hun vil gerne kende bydelen bedre og meldte sig i december som frivillig hjælper til juletræsfest på Tingbjerg Skole.

”Jeg ville gerne møde mine naboer, og jeg var med til at dekorere borde. Der var en del unge, der hjalp, og det var hyggeligt,” siger hun.

Det var faktisk først ved juletræsfesten, at hun blev klar over, at hele området hedder Tingbjerg. I boligannoncen var adressen 2700 København.

Tingbjerg Cykel

”Nogen fortalte, at Tingbjerg var kommet af ghettolisten, og det overraskede mig, at det havde været på sådan en liste. For mig er det lidt et luksusområde, fordi det er grønt, stille og tæt på arbejde,” siger hun.

Læs senere artikler

Tingbjerg bygger nye fællesskaber mellem almene og private beboere

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Juletræsfesten var blandt andet arrangeret af afdelingsbestyrelsen for fsb Tingbjerg og det boligsociale team i bydelen. Alle var velkomne.

”Der er ingen forskel på, om folk bor alment eller privat. Jeg har selv boet alment før, og jeg vil også gerne gøre det igen,” siger Anne Sofie.

 

På løbecykel i børnehave      

Et par hundrede meter derfra ligger otte nye rækkehuse, der er private ejerboliger. Maja Holtze og hendes mand har købt et af dem, og i november 2021 flyttede de ind med deres to børn.

”Det har været så fint at flytte herud. Det er et godt lille lokalsamfund, og folk vil gerne lære os at kende,” siger hun.

Maja Holtze arbejder hjemme i dag og sidder med den bærbare computer ved spisebordet. Roar på snart 2 år og Saxo på 3 år er i vuggestue og børnehave i Tingbjerg.

”Det er ekstremt børnevenligt herude. Saxo kan cykle på løbecykel i børnehave, og der er ingen fare for, at han bliver kørt ned,” siger hun.

Familien deltager i fællesspisning, har en plantekasse i fælleshaven, og Maja Holtze underviser en gang om ugen i babyrytmik i Tingbjergs kulturhus.

”Vi vil også gerne involvere os endnu mere i Tingbjerg og bidrage med vores kompetencer. Jeg har blandt andet talt med mine kolleger om at flytte vores kontor til lokaler herude,” siger Maja Holtze.

Hun formidler og producerer teater i Prfrm. Hendes mand er smed og bygger legepladser. De nye rækkehuse gav dem mulighed for at blive husejere.
Også børnene er glade for de nye omgivelser.

”Børnene er superglade for det. Det er en god daginstitution med en super normering. Der er struktur i hverdagen og ingen mangel på hænder. Det er 100 gange bedre, end det vi kom fra på Nørrebro,” fortæller hun.

                            

Har set Tingbjerg ændre sig

Gajane Barikian er en af de allerførste beboere i private lejeboliger. Hun har boet i nærheden af Tingbjerg i over 20 år.

”Jeg flyttede ind i 2019 sammen med min datter, der nu er flyttet hjemmefra. Jeg kan se, hvor meget Tingbjerg har ændret sig i de senere år, og jeg er ikke i tvivl om, at det var rigtigt at flytte hertil,” siger Gajane Barikian.

Hun er infrastrukturspecialist i medicinalvirksomheden Radiometer, der ligger 500 meter fra lejligheden. Gajane Barikian går gerne til koncerter og markeder i Tingbjerg.

 ”Folk i området er behjælpsomme. Der er ikke noget dem og os her, og jeg har ingen planer om at flytte,” siger hun.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste