22. MAR. 2022 KL. 12:31

Nu er ukrainske flygtninge flyttet ind i almene ungdomsboliger

Logos2

Almene ungdomsboliger Camp Logos. Foto: Anne Mette Primdahl Nielsen, administrationschef, Boligselskabet Sct. Jørgen

300 flygtninge fra krigen i Ukraine kan bo hos Boligselskabet Sct. Jørgen i almene ungdomsboliger og tomme boliger i helhedsplan.

Tre kvinder og deres børn blev fredag de første flygtninge fra Ukraine, der flyttede ind i almene ungdomsboliger hos Boligselskabet Sct. Jørgen. Det er er en af de almene boligorganisationer, der hjælper med at huse ukrainske flygtninge i samarbejde med Viborg Kommune.

”Meldingen fra Viborg Kommune er, at der er tryk på lige nu, og der er ved at være fyldt op på de vandrehjem med videre som kommunen også benytter sig af, så vi forventer et rykind i ugens løb,” siger Anne Mette Primdahl Nielsen, administrationschef, Boligselskabet Sct. Jørgen.

"Vi ser det som en samfundsopgave, og vi vil gerne bidrage til at løse den her udfordring som man står overfor i kommunen og i landet i det hele taget."

Anne Mette Primdahl Nielsen

Administrationschef, Boligselskabet Sct. Jørgen.

Læs senere artikler

Boligdirektør: "Når der er udfordringer, løser vi dem i fællesskab"

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Flygtninge fra Ukraine: ”De er meget velkomne hos os”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Har plads til 300

Viborg er en af de kommuner, hvor der i dag bor allerflest ukrainere. Mange af dem arbejder i landbruget. Derfor har kommunen gjort klar til at huse 1.000 ukrainske flygtninge, ifølge TV Midtvest. Over 300 af dem kan bo hos Boligselskabet Sct. Jørgen, hvis behovet opstår.

”Vi ser det som en samfundsopgave, og vi vil gerne bidrage til at løse den her udfordring som man står overfor i kommunen og i landet i det hele taget,” siger Anne Mette Primdahl Nielsen.

Flygtningene bor nu i det store kompleks af almene ungdomsboliger Camp Logos. Her står i alt 30 møblerede boliger klar, der tidligere har været brugt af udenlandske studerende. Kommunen har købt service, så de er lige til at flytte ind i. Viceværten på Camp Logos var med til at tage imod flygtningene i fredags.

”Han fortalte, at de var meget begejstrede for boligerne og den centrale placering. Men mest af alt taknemmelige for at komme i tryghed,” siger hun.

”Tanken er, at boligerne på Camp Logos benyttes som en slags modtageboliger, da de ikke er så store. Derefter vil de ukrainske flygtninge blive boligplaceret mere permanent andre steder,” siger Anne Mette Primdahl Nielsen.

Tomme familieboliger før helhedsplan

Boligselskabet Sct. Jørgen har også stillet 60 almene familieboliger med 2-4 værelser til rådighed. Boligerne står tomme indtil januar 2023, da de skal bruges til genhusning i forbindelse med en helhedsplan i boligområdet Ellekonebakken i Viborg.

”Det er gået stærkt. Vi har i forvejen et rigtigt godt samarbejde med kommunen, så det har været nemt at etablere et effektivt samarbejde om flygtningene,” siger hun.

Der kan bo cirka 60 ukrainske flygtninge i ungdomsboligerne og 250 i familieboligerne.

Alle aftaler om boliger til ukrainske flygtninge skal indtil videre gå gennem kommunen.

”Det er ulykkeligt med krigen i Ukraine, og det er konstruktivt, hvis vores tomme boliger kan bruges i den situation,” siger Anne Mette Primdahl Nielsen.

 

 

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste