26. JAN. 2022 KL. 11:34

Gennemgribende renovering til 450 millioner kroner

Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen

"Går alt efter planen, er projektet klar til sidste indflytning i 2026,” fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening. Foto: Himmerland Boligforening

16. februar 2022 tager Himmerland Boligforening det første spadestik til en gennemgribende renovering af endnu en afdeling i Søheltekvarteret i det vestlige Aalborg.

”Denne gang gælder det Afdeling 8, der omfatter 310 boliger opført for godt 70 år siden. Går alt efter planen, er projektet klar til sidste indflytning i 2026,” fortæller direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligforening.

Renoveringen, der berører beboere på adresserne Steen Billes Gade, Vestre Fjordvej, Engtoftevej, Henrik Gerners Gade, C.V. Jessens Gade og Otte Ruds Gade, har et budget på cirka 450 mio. kr.

Tilsagn fra beboerne
”Projektet er det direkte resultat af et tilsagn fra beboerne om at forbedre byggeriet ganske betydeligt. Udvendigt skal vi blandt andet have repareret fuger i facaderne, efterisoleret gavle, udskiftet alle vinduer og udvendige døre, udskiftet tagbeklædning, etableret nye installationer til vand, varme, afløb og el – og vi skal have etableret portgennemgange”, fortæller Ole Nielsen.

I opgangene bliver der udskiftet entrédøre og etableret elevatorer, men det er ikke mindst i den enkelte bolig, at renoveringen for alvor vil kunne ses.

”Boligerne er naturligvis løbende blevet vedligeholdt, men ganske meget er, som det var, da byggeriet tog imod de første beboere i 1950. Derfor sætter vi nu ind med ny sanitet på badeværelserne, udskiftning af køkkener og etablering af mekanisk ventilation. Desuden får samtlige boliger adgang til egen altan”, fortæller Ole Nielsen i en pressemeddelelse.

Om Søheltekvarteret

Søheltekvarteret er et kvarter i det vestlige Aalborg. Kvarteret udgør en del af bydelen Aalborg Vestby og er beliggende mellem Energi Nord Arena og Limfjorden ved Skudehavnen ca. en kilometer vest for Aalborg centrum.

I Søheltekvarteret har gaderne navne efter danske søhelte. Af søhelte der har lagt navne til veje i kvarteret er bl.a. Tordenskjold, Peder Skram, Herluf Trolle, Cort Adeler, Steen Bille, Olfert Fischer og Edouard Suenson.

Læs senere artikler

Himmerland Boligforening fremrykker håndværkeropgaver

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Himmerland Boligforening: Renoveringer giver massive energibesparelser

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Himmerland Boligforening fremrykker renovering til 335 mio. kr.

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Store ændringer
I 9 af de 39 opgange bliver der etableret boliger med elevatoradgang, så beboere, der har levet det meste af deres liv i afdelingen, også kan blive boende, når mobiliteten ikke er i top. En anden nyskabelse er, at man i 12 opgange vil udnytte tagetagen til etablering af 24 boliger i to plan.

I projektet indgår også overdækket cykelparkering i gårdene, ligesom der bliver etableret nye opholds- og legeområder.

Arbejdet på Afdeling 8 er sidste del af et renoveringsprojekt, der blev igangsat i 2017 og omfatter flere end 700 boliger i Søheltekvarteret. Den aktuelle afdeling er med sine 310 boliger også den største.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste