21. NOV. 2021 KL. 11:45

Remiseparken ved Urbanplanen vinder Dansk Landskabspris 2021

Dansk Landskabspris 21 04 0

Remiseparken af BOGL er vinder af jubilæumsudgaven af Dansk Landskabspris. Prisen er på 50.000 kroner og uddeles af Danske Arkitektvirksomheder sammen med Park- og Naturforvalterne og Danske Landskabsarkitekter.

Omdannelsen af Remiseparken ved det tidligere udsatte boligområde, Urbanplanen på Amager, vinder Dansk Landskabspris.

Gellerup Ny Naturpark, Forpladsen ved K.B. Hallen og Remiseparken ved Urbanplanen var finalister til jubilæumsudgaven af Dansk Landskabspris, som blev uddelt torsdag 18. november.

Og vinderen blev… Transformationen af Remiseparken ved Urbanplanen på Amager.

Det var landskabsarkitekterne i BOGL, der med deres fornyelse af Remiseparken i Urbanplanen i København, imponerede dommerne allermest. Og det var en enig komité, der pegede på projektet, som altså modtager Dansk Landskabspris 2021, som uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter.

"Remiseparken tilbyder kvalitetssans, rum, æstetik og oplevelser ud over det sædvanlige og er et udsøgt eksempel på, hvordan mange forskelligartede hensyn, funktionskrav og ønsker forbilledligt kan forenes i et samlet oplevelsesrigt værk," lyder det blandt andet i motivationen for at Remiseparken vandt projektet.

Artiklen fortsætter under billederne:

FAKTA OM DANSK LANDSKABSPRIS

Dansk Landskabspris uddeles af Park- og Naturforvalterne, Danske Arkitektvirksomheder og Danske Landskabsarkitekter, der også er sekretariat for prisen.

Formålet er at hædre landskabsarkitektoniske værker af særlig karakter, der tjener som inspiration for udvikling af branchen. 

Remiseparken BOGL Credit Photographer COAST STUDIO 1 1140X540

1 / 4Den 2 ha. store Remisepark, er en offentlig park i boligområdet Urbanplanen. Remiseparken er blevet opgraderet med nye aktivitetszoner. Foto: Coast Studio

Remiseparken Gynger

2 / 4Fornyelsen af Remiseparken er del af en større områdetransformation, der skal være med til at gøre Urbanplanen tryggere samtidig med, at området bliver skybrudssikret.

Remiseparken St

3 / 4 Aktivitetsstien styrker forbindelsen mellem nord og syd og de tre landskabstyper, parken er inddelt i; kulturlandskabet, bevægelseslandskabet og naturlandskabet. Kulturlandskabet refererer til stedets historie som bondegård med dyrkningsjord.

Remiseparken Drone

4 / 4Remiseparken er ikke kun et grønt åndehul på Amager, men også en del af en større klimatilpasningsstrategi for Københavns Kommune.

"Remiseparken tilbyder kvalitetssans, rum, æstetik og oplevelser ud over det sædvanlige."

Fra dommernes indstilling til prisen

Vinderprojektet i Remiseparken viser, hvordan grønne byrum med ét samlet greb kan klimasikre byer, øge biodiversiteten og sikre social bæredygtighed, lyder det endvidere. Remiseparken er en offentligt tilgængelig park i form af et kombineret kultur-, bevægelses- og naturlandskab.

Bogl modtog prisen og de 50.000 kroner foran SLA og Effekt, der var nomineret for Gellerups nye naturpark, og Marianne Levinsen Landskab, der var nomineret for forpladsen til K.B. Hallen.

Fornyelsen i Remiseparken ved Urbanplanen på Amager er udført i samarbejde med Rambøll og SNE Architects med Københavns Kommune som bygherre.


Fakta om Dansk Landskabspris 2021

Vinder
Remiseparken // Landskabsarkitekt: BOGL / Samarbejdspartnere: Rambøll, SNE Architects / Bygherre: Københavns Kommune / Areal: 35.000 m2 / Periode: 2016 -2020 / Sted: København

Finalister
Gellerup Ny Naturpark // Landskabsarkitekt: SLA + EFFEKT / Underrådgiver: COWI / Konsulenter: Social Action, GAME og Boris Brorman Jensen / Bygherre: Brabrand Boligforening / Areal: 130.000 m2 / Periode: Færdig 2019 / Sted: Aarhus

Forpladsen til K.B. Hallen // Landskabsarkitekt: Marianne Levinsen Landskab / Totalrådgiver: CCO / Hovedentreprenør: Zøllner A/S / Belysning: Jesper Kongshaug / Bygherre: Frederiksberg Kommune / Areal: 3.800 m2 / Periode: 2018 / Sted: Frederiksberg

 

 

Læs senere artikler

AlmenNet sætter kurs mod markant ny strategi

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligselskab flytter ’magisk’ højdegrænse i byen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Dybvad varsler ny arkitekturpolitik

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Læs moppedrengen om den politiske by Gellerup

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2915 )

0

Læseliste