04. JAN. 2021 KL. 14:30

Imponerende indsats af Landsbyggefonden

CHO 2019 Stor

”Det er rigtig positivt, at det har været muligt at nedbringe køen af ansøgninger om støtte til renovering. Vi er nået i mål,” siger Christian Høgsbro, formand for Landsbyggefonden.

Landsbyggefonden nåede i 2020 sit mål med at godkende samtlige 14,7 milliarder kroner til renoveringer. Boligministeren roser Landsbyggefonden.

Der blev sat turbo på renoverings-aktiviterne i 2020.

Det lykkedes nemlig Landsbyggefonden at godkende samtlige 14,7 milliarder kroner til renoveringer inden årets udgang, oplyser Landsbyggefonden.

Langt over 400 projekter med i alt over 70.000 boliger landet over stod på venteliste til renovering, og mange havde stået der i en årrække. Den formelle godkendelse af projekterne er nu på plads. Godkendelsen består af et såkaldt skema A-tilsagn.

"Det er rigtig positivt, at det har været muligt at nedbringe køen af ansøgninger om støtte til renovering. Vi er nået i mål," siger Christian Høgsbro, formand for Landsbyggefonden og administrerende direktør i Boligforeningen AAB til Landsbyggefonden. Han glæder sig over, at der er sat en ny, grønnere retning i renoveringerne.

Han noterer, at et beløb på yderligere cirka 6,4 milliarder kroner er fremrykket til fordeling i 2021.

Læs også: Se kortet over de 10 største renoveringer lige nu

Med støtten får mange boligafdelinger, som har stået i kø i over 10 år, nu et løft der højner boligstandarden og skærper den grønne profil i den almene boligsektor.

Flot at komme i mål

Boligminister Kaare Dybvad Bek (S) er ikke sen til at anerkende den indsats, som i et stærkt samarbejde med landets boligorganisationer har gjort det muligt, at alle årets tilsagn nu er blevet givet, og hjulene drejer i højeste gear:

"Jeg er imponeret over den store indsats, som Landsbyggefonden og kommunerne i fællesskab har ydet for at sikre, at renoveringsventelisten kan blive afviklet og aftalens grønne ambitioner blive indfriet ude i virkeligheden," siger ministeren til Landsbyggefonden.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

Hvad er Landsbyggefonden?

Når beboerne i landets almene boliger har betalt deres realkreditlån, så spares der op i boligselskabet og Landsbyggefonden.

Opsparingen i Landsbyggefonden går til at betale ekstraordinære store renoveringer typisk som følge af byggeskader, som der selvfølgelig ikke kan henlægges til. Og pengene går til at modernisere ældre boliger med helt utidssvarende bad og toilet.

Herudover betaler Landsbyggefonden sociale indsatser i udsatte boligområder. Og den bidrager også til nybyggeriet af almene boliger.

Landsbyggefonden er unik både i dansk og international sammenhæng. 

Læs mere om landets almene boliger

"Jeg er imponeret over den store indsats, som Landsbyggefonden og kommunerne i fællesskab har ydet for at sikre, at renoveringsventelisten kan blive afviklet."

Kaare Dybvad Bek (S)

Boligminister

Læs senere artikler

Se kortet: De 10 største renoveringsprojekter lige nu

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Boligselskab renoverer for 446 millioner

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

OECD anbefaler dansk model for almene boliger

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

I Herning blev der åbnet for flere renoveringer

Et af de mange steder, hvor der kom fart på renoveringerne var i Herning. 

Boligorganisationen FællesBo var begyndt at renovere en række udfordrede afdelinger fra 1950’erne og 1960’erne, da den grønne boligaftale fra maj 2020 åbnede mulighed for at sætte fart i processen.

Syv renoveringer var forberedt, men afventede tilsagn - disse svarer til næsten 1.800 boliger.

"Vi tog en rask beslutning om, at vi var gearet til at få alle syv klar med hensyn til opdatering af helhedsplaner, herunder det grønne, og beboernes godkendelse. Medarbejderne har været presset til det yderste,” siger Kaj Mortensen, administrerende direktør, som roser Herning Kommune for at være en fleksibel medspiller.

Herning-borgmester Lars Krarup (V) er også glad. Han mener den grønne boligaftale i maj 2020 har været en god anledning til at give den almene boligmasse i Herning et løft.

"FællesBo har været tålmodige i nogle år, og i byrådet har vi været tilbageholdende. Nu sker det. Vi har behov for flere boliger i Herning. Især Herning By og oplandet er i vækst," udtaler Krarup og fortsætter:

”Vi vil også gerne have et varieret boligudbud. Den almene sektor kan være med til at sikre balancen og tilbyde boliger, som mange er i stand til at betale,” siger Lars Krarup (V).

Han tilføjer, at de grønne krav i boligaftalen fint matcher med den grønne dagsorden i Herning Kommune om at fremme bæredygtighed.

Læs mere om de grønne renoveringsmilliarder hos Landsbyggefonden

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Løb Mellem Husene har vokseværk

Fik du

læst disse?

COLOURBOX23145527 Det er billigere og grønnere at renovere end at bygge nyt
Betina Højmark, Alboa Robotter løser opgaver i administrationen
023 BL Ældre Hvem er beboerne i landets almene boliger 2020?
Mariestaerkebb101408f Marie Stærke: Send ”ghetto-listen” på pension
V├ªr Med Logo Oragnge BL: Sådan søger I midler til bekæmpelse af ensomhed
Se alle artikler ( 2979 )

0

Læseliste