09. AUG. 2021 KL. 10:23

Enhedslisten vil bruge Nybyggerifonden til at bygge flere ungdomsboliger

Søren Egge Rasmussen Fotograf Holger Svend Anderson 8

Søren Egge Rasmussen, boligordfører i Enhedslisten. Foto: Holger Svend Anderson

Enhedslisten varmer op til forhandlingerne om Nybyggerifonden i efteråret. De mener, at en del af fondens penge skal bruges til at sikre flere boliger til de studerende.

Står det til Enhedslisten, skal der bygges flere almene ungdomsboliger. Partiet vil derfor til de kommende forhandlinger om de mange millioner i Nybyggerifonden foreslå, at almene ungdomsboliger også kan opnå støtte fra fonden.

Det skal sikre, at flere unge under uddannelse kan få en bolig.

”Det er glædeligt, at så mange søger ind på uddannelserne og er parate til at flytte til andre landsdele for at uddanne sig. Det er nødvendigt, at alle kommuner med mange studiepladser sikrer, at der er tilstrækkeligt med billige boliger til de studerende,” udtaler Enhedslistens boligordfører, Søren Egge Rasmussen, i en pressemeddelelse.

Boligordføreren påpeger, at hvor Aalborg, Odense og Aarhus har øget antallet af studieboliger, har kommunerne i Region Hovedstaden bygget for lidt i forhold til væksten i antallet af studiepladser.

I BL – Danmarks Almene Boliger har man foreslået, at midlerne i Nybyggerifonden skal gå til en ny type boliger kaldet "Basalboliger". Det skal være boliger med en lav husleje, som kan betales af dem med de laveste indkomster. For byerne skal være blandede for alle.

Læs om basalboliger her

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

NYBYGGERIFONDEN

Nybyggerifonden blev etableret under Landsbyggefonden i 1998 og har til formål at yde ydelsesstøtte til etablering af almene boliger.

Der er ikke i lovgivningen om almene boliger fastsat nærmere regler om anvendelse af midler fra nybyggerifonden.

Når lånene i en boligafdelings oprindelige finansiering er tilbagebetalt, fortsætter beboerbetalingen. Den ydelse går til boligorganisationens dispositionsfond og til Landsbyggefonden, herunder nybyggerifonden.

Der er hidtil ikke foretaget udbetaling fra fonden.

Det er nødvendigt, at alle kommuner med mange studiepladser sikrer, at der er tilstrækkeligt med billige boliger til de studerende.

Søren Egge Rasmussen, Enhedslisten

Læs senere artikler

BL foreslår 2.000 basalboliger til de svageste på boligmarkedet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Det er værd at holde øje med Nybyggerifonden

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Forhandling om Nybyggerifonden

Senere på året skal de politiske partier på Christiansborg forhandle om, hvordan Nybyggerifonden skal støtte opførelse af flere almene boliger til lavindkomstgrupper.

Arbejdsgruppen vedrørende billige almene boliger, som består af repræsentanter fra den almene boligsektor, kommuner og byggeriet, har lavet en rapport, som skal være oplæg til forhandlingerne.

I oplægget tager de udgangspunkt i, at der i Nybyggerifonden er 920 millioner kroner til rådighed. Men der er reelt 2.451 millioner kroner, som kan investeres inden 2026. Og i de kommende år vokser beløbet. 

”I arbejdsgruppens rapport er der foreslået et beløb på 100 millioner kroner til omdannelse af eksisterende bygninger, men Enhedslisten mener, at der bør øremærkes et højere beløb og gerne til ungdomsboliger. Almene ungdomsboliger kan etableres i eksisterende bygninger, som ombygges. Oven på coronakrisen kan der komme egnede bygninger til salg, som kan omdannes til ungdomsboliger,” siger boligordfører Søren Egge Rasmussen.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste