15. SEP. 2020 KL. 13:31

DF foreslår zoneforbud for udsatte kriminelle og forbud mod moskeer

Peter Skaarup Fotograf Holger Svend Anderson 4

Dansk Folkepartis retspolitiske ordfører, Peter Skaarup. Foto: Holger Svend Andersson

Partiet foreslår også maksimalt en måneds ventetid på eksekvering af udvisningsdomme.

Ovenpå opmærksomheden omkring de multikriminelle familiers hærgen i boligområdet omkring Motalavej i Korsør, er Dansk Folkeparti nu også kommet med en række forslag til bekæmpelse af kriminalitet i udsatte boligområder.

Forslagene kommer efter, at partiets tidligere formand, Pia Kjærsgaard, og partiets retspolitiske ordfører i sidste uge besøgte boligområdet.

Læs også: Hvem står på ghettolisten

Zoneforbud

Ved udsættelse fra boligen på grund af kriminelle forhold skal der ifølge Dansk Folkeparti være et efterfølgende zoneforbud fra det boligområde, man er blevet udsat fra. Og man skal efterfølgende bosætte sig i en geografisk stor afstand fra den bolig, man er udsat fra. På den måde kan man ikke blot flytte til et andet boligselskab på den anden side af vejen.

”Det er ikke nok, at man bliver udsat fra ens bolig, hvis man efterfølgende kan hænge ud på den samme gade,” siger partiets retspolitiske ordfører, Peter Skaarup

Ifølge oplægget risikerer man ikke kun at blive udsat, fordi man begår kriminalitet. Også det, der i oplægget hedder antisocial og utryghedsskabende adfærd, skal kunne føre til, at man sættes ud af sin bolig.

 

Ressourcerne i retsvæsnet skal rettes mod udvisningssager om personer fra ghettoen, fordi disse personer generelt set begår mere kriminalitet end normalen.

Peter Skaarup

Retsordfører Dansk Folkeparti

Vil ulovliggøre moskeer

Moskeer i såkaldte ”ghettoer” er ifølge oplægget fra Dansk Folkeparti den direkte vej til radikalisering og parallelsamfund. De gør ifølge partiet, at beboerne ikke snakker med Politiet, men i stedet med en imam.

”Vi har set i bl.a. Frankrig og Belgien, hvordan ghettoerne er fødeplads for islamisering, og det er simpelthen alt for svært for politiet at kontrollere, om moskeerne i de danske ghettoer også er det,” siger Peter Skaarup.

Udvisningssager

Dansk Folkeparti mener også, der går alt for lang tid med udvisningssagerne, der vedrører personer fra såkaldte ghettoer.

”Ressourcerne i retsvæsnet skal rettes mod udvisningssager om personer fra ghettoen, fordi disse personer generelt set begår mere kriminalitet end normalen,” Siger Peter Skaarup.

”Dermed er de en stor omkostning for samfundet. Den omkostning vil vi af med langt hurtigere, fordi det udover at være en økonomisk omkostning også er en psykisk omkostning for de personer, der bliver udsat for personfarlig kriminalitet, seksuelle krænkelser eller andet,” fortsætter han.

Partiet mener derfor, at der som udgangspunkt maksimalt må være en måneders ventetid inden en udvisningsdom eksekveres, når man kommer fra en såkaldt ghetto.

 

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

20200116 115560 4 68Mb Venstre erklærer krig mod multikriminelle familier
20200827 170341 L 1920X1280we Statsministeren besøger Motalavej i Korsør
20200910 211554 L 1920X1280we Her er regeringens 3 indgreb, som skal løse problemerne på Motalavej
Foto Holger Anderson Tingbjerg 2 Tingbjerg er bedre end sit rygte
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste