29. FEB. 2024 KL. 10:00

Nyt partnerskab skal skabe mere inkluderende byudvikling

Jens V Nielsen (1)

Partnerskabet skal styrke ambitionen om at fremme en inkluderende tilgang til byudvikling, lyder Steen Birkedal, driftsdirektør i Landsbyggefonden. Foto: Jens v. Nielsen

Et nyt partnerskab skal smelte viden og praksis sammen.

Et helt nyt partnerskab ser nu dagens lys.

Det er Landsbyggefonden og Bevica Fonden, som lancerer et partnerskab om universelt design og inkluderende byudvikling. Partnerskabet markerer et vigtigt skridt mod at skabe mere tilgængelige og inkluderende bolig- og byområder i Danmark.

Universelt design er mere end tilgængelighed. Det er et middel til at skabe fleksible og robuste løsninger i og udenfor boligen, uanset borgernes fysiske forskelligheder.

Løsninger, der imødekommer den demografiske udvikling, og som fremmer aktiv deltagelse for alle. Det strategiske samarbejde mellem Landsbyggefonden og Bevica Fonden skal understøtte et vedvarende fokus på at få alle med samt bidrage til, at universelt design medtænkes som grundprincip i omdannelser af almene boligområder og dermed vores byer.

"Med partnerskabet styrker vi vores ambition om at fremme en inkluderende tilgang til byudvikling. Vi glæder os til at samle viden og implementere konkrete løsninger i en række boligområder, som kan gøre en reel forskel for samfundet, boligområderne og det enkelte menneske. Med arbejdet vil vi bidrage til at skabe inkluderende bolig- og byområder i hele Danmark," siger Steen Birkedal, driftsdirektør i Landsbyggefonden.

Om universelt design

Universelt design er et middel til at skabe fleksible og robuste arkitektoniske løsninger, både i og udenfor boligen, der imødekommer den demografiske udvikling, og som fremmer aktiv samfundsdeltagelse og oplevelse for alle brugergrupper, uafhængigt af om man for eksempel er ældre og har nedsat hørelse, eller man er nybagt forældre med en barnevogn. 

Læs senere artikler

AAB: ”Tilgængelighed er et vigtigt konkurrence-parameter”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Skal smelte viden og praksis sammen

Fokus i partnerskabet er at indsamle de gode eksempler, koble viden til praksis og indarbejde universelt design som en naturlig del i boligområderne, der står overfor omdannelse.

Med partnerskabets strategiske arbejde med universelt design opsamles der viden, kompetenceudvikles og indhentes erfaringer fra implementering. For eksempel i Toveshøj, så universelt design kan skaleres til hele den almene boligsektor.

Visionen er, at universelt design skal indtænkes i det byggede miljø og det levede liv i boligområderne - både når vi bygger nyt, når vi transformerer, og når vi renoverer.

”I Bevica Fonden har vi fokus på at styrke viden om universelt design for derigennem at skabe ligeværdige muligheder for deltagelse i samfundet for mennesker med funktionsnedsættelse. Vi er derfor utroligt glade for at kunne finde sammen med Landsbyggefonden og dermed den almene boligsektor, som huser en million mennesker og står for næsten hver femte bolig i Danmark. Landsbyggefonden er en vigtig partner, der kan vise vejen frem for en ligeværdig inklusion og dermed være til stor inspiration for andre aktører,” siger Bevica Fondens direktør, Marianne Kofoed.

Partnerskabet mellem Landsbyggefonden og Bevica Fonden løber over de næste tre år.

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

En almen grundlovsbevægelse er født

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste