26. JUN. 2023 KL. 10:37

Aalborg-modellen vinder stor EU-pris

Ole Nielsen Himmerland

Ole Himmerland er som direktør for Himmerland Boligforening meget stolt af EU-prisen, de modtager for deres arbejde med at forandre bydelen Aalborg Øst. Foto: Himmerland Bf.

Himmerland Boligforening kunne torsdag juble, da de blev kåret som vinder af den fornemme EU-pris ”The New European Bauhaus Prizes” for den internationalt anerkendte Aalborg-model.

De var oppe imod 1500 projekter fra hele Europa – men det var Himmerland Boligforening, som stak af med den fornemme EU-pris.   

I sidste uge vandt Himmerland Boligforening nemlig The New European Bauhaus Prizes, som er en prestigefyldt pris inden for byggeri, miljø og byudvikling i Europa. Formålet med prisen er at hylde projekter, der er særligt eksemplariske for fremtidens byggeri i Europa.

I tæt samarbejde mellem erhvervsliv, boligforeninger og Aalborg Kommune er det de seneste år lykkedes at skabe en positiv udvikling i det østlige Aalborg. Tilgangen er blevet alment kendt som Aalborg-modellen, og det er netop denne transformation af Aalborg Øst, der nu har modtaget officiel hæder fra EU.

”Det betyder enormt meget at modtage en så fornem pris fra EU-kommissionen og ikke mindst at blive anerkendt for vores store arbejde med Aalborg-modellen. Modellen dokumenterer, hvor afgørende det er med et solidt og respektfuldt samarbejde mellem boligforening, erhvervsliv, kommune og beboere, hvis man vil lykkes med at vende udviklingen i et udsat boligområde og skabe en blandet by,” fortæller Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening, og fortsætter:

”Det har EU nu fået øje på, hvilket vi er utroligt stolte af. Men endnu større er det, hvis den ekstraordinære opmærksomhed på Aalborg-modellen kan være medvirkende til at bane vejen for nytænkning i fremtidens boligbyggerier rundt om i Europa.”

Artiklen fortsætter under citatet

Blåkildevej Og Ravnkildevej Himmerland Bf

1 / 1Det østlige Aalborg har gennem strategiske partnerskaber udviklet sig til et område med trygge områder og stor økonomisk vækst. En væsentlig drivkraft har været at sikre gode almene boliger. Foto: Himmerland Boligforening

Det er kæmpestort, hvis den ekstraordinære opmærksomhed på Aalborg-modellen kan være medvirkende til at bane vejen for nytænkning i fremtidens boligbyggerier rundt om i Europa.

Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening

De positive resultater står i kø

Himmerland Boligforening vandt prisen for den samlede omdannelse af Aalborg Øst og var en ud af tre finalister inden for kategorien “New European Bauhaus Champions” i undergruppen ”Prioritizing the places and people that need it the most”. Her er der fokus på projekter, som allerede har udvist positive resultater.

Tal fra Danmarks statistik viser, at antallet af personer i beskæftigelse er steget med 56 procent i perioden 2012-2020. Derudover er den gennemsnitlige husstandsindkomst steget med 36 procent i årene 2012-2021, mens antallet af personer med grunduddannelse som deres højeste uddannelsesniveau er faldet med 26 procent. I samme periode er antallet af personer, der anklages for en forbrydelse, faldet med 62 procent.

”Det har ikke været en snuptagsløsning, men snarere resultatet af en mangeårig og målrettet indsats. Derfor glæder vi os nu over, at vi nu kan høste de positive resultater til stor glæde for områdets beboere,” siger Ole Nielsen.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste