DAB fejrer fantastiske frivillige

12. OKT. 2022 KL. 13:07

DAB fejrer fantastiske frivillige

Fællesskabsdag 1285

120 frivillige rundt om i DAB's mange boligområder var samlet til oplæg, workshops og fejring af alle de mange aktiviteter, som de aktive beboere har været en del af. Foto: DAB

Årets Fællesskabsdag i DAB var sprængfyldt med inspiration og engagement, da omkring 120 aktive beboere mødtes i Køge den 1. oktober.

DAB’s Fællesskabsdag blev den 1. oktober skudt i gang med konfettikanoner og fortsatte som et festfyrværkeri af en forrygende fejring.

120 aktive beboere var samlet på Comwell Køge Strand for at fejre hinanden og de mange fællesskaber og aktiviteter, som de er en del af.

Michael Wulff, chefkonsulent i Aktive fællesskaber, bød velkommen til den årlige Fællesskabsdag:

”Det lykkes kun, fordi I som aktive beboere bruger jeres tid frivilligt og investerer kræfter i boligafdelingen, og som mange af jer fortæller mig, så gør I det, fordi I vil det bedste for jeres boligafdeling, og fordi I ved, at fællesskabet i jeres boligafdeling bliver bedre og skaber tryghed og trivsel for beboerne.”

Artiklen fortsætter under billedet. 

Fællesskabspriser blev uddelt

Dagens højdepunkt var uddelingen af fællesskabspriser. Hele 10 aktiviteter var nomineret til de tre priser: Den sociale pris, Fælles for alle-prisen og Prisen for nytænkning.

”Vi håber, at priserne kan være med til at give inspiration til nye aktiviteter. Alle nomineringer til fællesskabspriserne viser et stort engagement og et oprigtigt ønske om at skabe tryghed og trivsel, der hvor I bor,” lød det fra DAB’s kommunikationschef, Jeanette Press, som uddelte priserne.

Oplæg og workshops

Udover prisuddelingen bestod dagen også af oplæg, workshops, lækker mad og hygge. De 120 aktive beboere var nemlig taget til Fællesskabsdagen for at udveksle gode erfaringer og idéer til nye beboeraktiviteter.

Fællesskabsdagen bød også på to oplæg om, hvordan man kan arbejde med at få åbnet fællesskaberne for alle.

Det ene oplæg af Svend Aage Madsen, formand for Forum for Mænds Sundhed, havde fokus på at få mænd med i fællesskaberne. Han kunne blandt andet fortælle, at mænd kan have svært ved at skabe nye sociale netværk og derfor har behov for, at der er nogle tilbud, uden at de selv skal finde på dem.

Natasha Al-Hariri, direktør i Dansk Flygtningehjælp Ungdom, fortalte om, hvordan de i DFUNK arbejder med at inddrage og fastholde nye frivillige. At der skal være nogen, som byder den frivillige velkommen, det sekund, de træder ind ad døren, og at de får en opgave.

 

OM AKTIVE FÆLLESSKABER

Aktive fællesskaber er en afdeling i DAB, som arbejder med at inspirere beboere til at skabe nye fællesskaber og aktiviteterr - alt sammen i tæt samarbejde med bestyrelserne og beboere. 

Der bliver arbejdet med flere forskellige former for fællesskaber, som beboerne henvender sig med ideer til. Og gennem Aktive fællesskaber får de hjælp og støtte til, hvordan de kan føre ideerne ud i livet.

Eksempler på fællesskaber kan være:

  • Seniorklubber og -foreninger
  • Kaffeklubber
  • Fællesspisning med Danmark Spiser Sammen

Læs om Aktive fællesskaber i DAB her

LÆS MERE OM EMNET

Aktive fællesskaber i DAB: Sådan får I flere beboere med til fællesaktiviteter

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kommune griber jobprojekt: ”Det er en kæmpe lettelse”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Kommune griber jobprojekt: ”Det er en kæmpe lettelse”

Fik du

læst disse?

BL Tingbjerg 111018 014 Nu er der færre parallelsamfund på Boligministeriets liste
Finnmuus Boligdirektører: Kæmpe problem at udskyde energirenoveringer og andre nødvendige renoveringer
RW 210922 FAB Elbiler 0024 Boligselskab: "Planlæg ladestandere til fremtiden"
Katja Lindblad Domea Beboerrådgivning bremser udsættelser
Se alle artikler ( 2614 )

0

Læseliste