03. MAJ. 2022 KL. 15:06

BL byder ny minister velkommen

Christian Rabjerg Madsen Foto: Andreas Holm Hansen (1)

Foto: Andreas Holm Hansen / Den 2. maj blev Christian Rabjerg Madsen ny Indenrigs- og boligminister

Det er ifølge BL – Danmarks Almene Boligers administrerende direktør Bent Madsen en alvorlig dagsorden, der venter på den nye boligminister, Christian Rabjerg Madsen. Han skal blandt andet forhindre, at det almene boligbyggeri går helt i stå.

Indenrigs- og Boligministeriet er i mange sammenhænge styrende for de almene boligers, beboernes og boligorganisationernes eksistens og trivsel. Derfor blev ministerrokaden efter Nick Hækkerups afgang som justitsminister fulgt med ekstra stor opmærksomhed i den almene boligsektor.  

”Vi ser meget frem til samarbejdet med Christian Rabjerg Madsen, som jeg kender som en meget vidende og saglig politiker. Han har bred erfaring og i øvrigt også stor viden om et område, han skal arbejde med nu. Christian er en type, som helt sikkert vil kaste sig over de store dagsordener, der er på området,” siger administrerende direktør for BL – Danmarks Almene Boliger, Bent Madsen.

Det er dagsordener, der bærer store udfordringer for de almene boligers fremtid.

”Der ligger en stor udfordring lige foran os i form af de høje byggepriser og de stigende materialepriser, som nærmest har medført et alment byggestop. Det skal vi tale med Christian om, for det er helt afgørende, at vi får taget livtag med det, også ud fra regeringens boligpolitiske visioner," siger Bent Madsen.

Tak til Kaare

Samtidig med at BL-direktøren hilser den nye minister velkommen, benytter han også lejligheden til at takke den tidligere minister, som Bent Madsen mener havde klare politiske mål , som i høj grad er realiseret og ved at blive realiseret.

 ”Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Kaare. Dels var der den grønne boligaftale fra 2020 og boligaftalen fra efteråret 2021. Her foreslog vi, at Nybyggerifonden skulle aktiveres for at skaffe boliger til de svageste. Det forslag bliver til virkelighed sammen med en række andre ting fra pakken, herunder at der skal bygges alment på steder med høje grundpriser, mens nogle erhvervsejendomme skal omdannes til almene boliger,” siger Bent Madsen.

Læs senere artikler

Murerspand fyldt med opfordringer

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bredt flertal bag ny psykiatriaftale

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Bredt flertal bag ny psykiatriaftale

Fik du

læst disse?

Gitte Linde Og Allan Dam Madsen Slipper For At Skrive Mange Mails, Når De Tager En Hurtig Snak Ved Skærmen. Foto Charlotte Scott Hansen Udlejning og ejendomsfunktionærer flyttede sammen – fik meget bedre arbejdsdag
Allan Werge_Foto Andreas Holm Hansen (2) Allan Werge ny formand for BL
Folketingssalen Christoffer Regild 07 Boligaftale med 10 milliarder kroner vedtaget i Folketinget
Hanne Kjær Kristoffersen Boliggården 1 Boligselskab tilbyder hjemmearbejde for at kunne ansætte folk
Se alle artikler ( 2488 )

0

Læseliste