17. JUN. 2022 KL. 09:47

Flot pris til Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening Vinder Stor Europæisk Pris

Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg foran projekter i Barcelona, Milano og Bologna. Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening er vinder af The European Responsible Housing Awards 2022, der belønner aktører, som gør en særlig indsats inden for byudviklingsprojekter. Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af Kildeparken samt den overordnede omdannelse af det østlige Aalborg foran projekter i Barcelona, Milano og Bologna.

Aalborg Øst har de seneste år gennemgået en omfattende omdannelse fra udsat boligområde til levende bydel. Det er Himmerland Boligforening, der står bag store dele af udviklingen, og nu belønnes boligforeningen således med den prestigefyldte europæiske social housing-pris til The European Responsible Housing Awards 2022 for det store arbejde, som i faglige kredse omtales ”Aalborg-modellen”.

"Vi har svært ved at få armene ned. Vi er utroligt stolte over at modtage international hæder af denne kaliber for omdannelsen af Aalborg Øst, der nu med rette kan betegnes som et af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter. Vi håber, at tilgangen kan inspirere til tilsvarende udviklingsprojekter i dansk såvel som international kontekst," lyder det fra direktør i Himmerland Boligforening Ole Nielsen i en pressemeddelelse fra Himmerland Boligforening. 

Himmerland Boligforening modtager prisen for omdannelsen af området ved Kildeparken og den samlede udvikling i det østlige Aalborg. Projektet omfatter blandt andet en større renovering af i alt 1.100 boliger med et særligt fokus på at løfte og mangfoldiggøre bydelen. Området råder i dag over mere end 30 forskellige boligtyper og kan således imødekomme flere behov fra eksisterende såvel som nye beboere. Himmerland Boligforening har ligeledes opført et sundheds- og kvartershus i Kildeparken med mere end 1.000 daglige besøgende.

"Udviklingen i Aalborg Øst er et godt eksempel på, hvordan man kan skabe varige forandringer gennem inddragelse af borgere og en holistisk tilgang til samarbejder på tværs af aktører. Denne nytænkende strategiske tilgang til byudvikling har således skabt varige ændringer gennem en inkluderende bottom-up approach, som har imponeret juryens medlemmer," lyder begrundelsen fra juryformand Barbara Steenbergen. 

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

"Vi har svært ved at få armene ned. Vi er utroligt stolte over at modtage international hæder af denne kaliber for omdannelsen af Aalborg Øst, der nu med rette kan betegnes som et af verdens mest succesfulde byudviklingsprojekter."

Direktør Ole Nielsen, Himmerland Boligfoening

Læs senere artikler

Aalborg Øst: Alle mursten er nu lagt i Kildeparken

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Helhedsplan løfter bydel i Aalborg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nyudviklet boligområde tager form i Aalborg

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder

Byudviklingsplanen for det østlige Aalborg er flere steder blevet beskrevet som et af de bedste eksempler på omdannelse af udsatte boligområder i dansk kontekst og blev i 2019 hædret med Bygherreprisen og Byplanprisen sammen med Aalborg Kommune.

"Det er kæmpestort, at Aalborg nu endnu en gang bliver positivt bemærket internationalt og i særdeleshed for et udviklingsprojekt, som vi som kommune er meget stolte af. De gode resultater er i høj grad drevet af en stærk vilje til samarbejde på tværs af det lokale erhvervsliv, foreningslivet og byens vidensorganisationer, som alle har spillet en stor rolle i udviklingen," fortæller borgmester i Aalborg Kommune Thomas Kastrup-Larsen, som deltog i prisuddelingen i Helsinki i selskab med repræsentanter fra Himmerland Boligforening, formand for organisationsbestyrelsen Tina Ochsendorf samt formand for Erhverv Norddanmark og den private udvikler Rasmus Haugaard.

Det er fjerde gang, at The European Responsible Housing Award uddeles, og Himmerland Boligforening vinder prisen foran projekter fra City of Barcelona, bystyret i Bologna samt projektet Milano2035.

Stolt præsident for Housing Europe

BL’s administrerende direktør Bent Madsen er også præsident for Housing Europe, der er paraplyorganisationen for de 25 millioner almene boliger i Europa. Housing Europe var medarrangør af Den Internationale Housing Festival i Helsinki, hvor der var over tusind deltagere fra mere end 50 forskellige lande, herunder officielle repræsentanter fra regeringer (boligministre), FN, EU kommissionen m.fl. Som præsident for Housing Europe åbnede Bent Madsen også uddelingen af The international Housing Award i Helsinki og var meget spændt på, hvem den internationale jury havde udvalg som vinder.  

”Jeg blev så super glad og stolt, da Himmerland blev valg som vinder. Det er så velfortjent, og det viser så tydeligt, at vi kan noget helt specielt i de almene boliger i Danmark, som resten af verden gerne vil lære meget mere af”, siger Bent Madsen og fortsætter, ”Omdannelsen i Aalborg Øst er virkelig et eksempel til efterfølgelse, og det har nu nærmest ikonisk status. I international sammenhæng kan jeg ofte bare sige ”The Aalborg Model”, og de fleste ved, at jeg taler om byomdannelsen i Aalborg Øst. Det er kun blevet velfortjent cementeret med den store internationale anerkendelse, som Housing Award er”.
Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Renovering af udearealer skal danne nye fællesskaber: ”I dag er vores eneste mødested vaskeriet”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2901 )

0

Læseliste