17. JUN. 2022 KL. 15:15

Debat om ladestandere i almene boligforeninger

11 (1)

  Viljen til at få skabt et fossilfritsamfund er der - også i den almene sektor, påpegede Allan Werge, BL's nyvalgte formand fra scenen. Foto: Andreas Holm Hansen, BL

Folkemøde: Opbakningen til den grønne omstilling er stor i den almene sektor. Men hvem skal betale for ladestandere til elbiler?

Tempo og økonomi. Det var to centrale temaer, da moderator Troels Mylenberg tog hul på debatten om ladestandere til elbiler hos Drivkraft Danmark på Folkemødet i dag. 
 
I panelet var der bred enighed om, at infrastrukturen for ladestandere er afgørende, hvis flere danskere skal vælge elbilen til.    
 
Viljen til at få skabt et fossilfritsamfund er der - også i den almene sektor, påpegede Allan Werge, formand i BL - Danmarks Almene Boliger fra scenen i et solbeskinnet Allinge.  
 
“Flere beboere ønsker ladestandere til el-biler, og den grønne dagsorden fylder i boligorganisationerne. Men vi er samtidig nødt til at sikre, at den økonomiske ramme følger med”, fortsatte han.  
 
“Beboerne i det almene tager et stort ansvar på flere område, og ladestandere bliver helt sikkert også en del af det ansvar. Men det er uforholdsmæssigt dyrt at få etableret nye standere, som det er lige nu.” 
 
Derfor er der brug for at se på støtteordninger og puljer, som boligforeninger kan søge, hvis beboerne ønsker at etablere ladestandere i boligforeningen, lød det fra formanden i BL – Danmarks Almene Boliger.  
 
Samtidig skal flere barriere ryddes af vejen; for eksempel skal det være muligt for boligforeninger at bruge den grønne strøm fra solceller i boligforeninger til at lade bilerne op. 

BL 03632

1 / 1Emnet var tydeligt i dagens debat. Foto: Andreas Holm Hansen, BL

"Beboerne i det almene tager et stort ansvar på flere område, og ladestandere bliver helt sikkert også en del af det ansvar. Men det er uforholdsmæssigt dyrt at få etableret nye standere, som det er lige nu.”

Allan Werge formand for BL

Læs senere artikler

Folkemøde: ”Der skal turbo på byggeriet af de almene boliger”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kradser krisen i den blandede by?

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

De almene boligorganisationer er en vigtig brik i jobskabelse

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Billedgalleri fra Folkemødet 2022

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Puljer til ladestandere 
 
Tidligere har der været afsat puljer, som boligforeninger kan søge til at opføre ladestandere. Og her har interessen været stor, lød det fra den tidligere transportminister, Benny Engelbrecht.  
 
"Der, hvor der har været puljer til det almene, har der været en enorm interesse, og det er meget positivt”.  
 
Men en af udfordringerne er samtidig, hvem der skal være med til at betale for nye standere:  

“Skal dem, der ikke ejer en bil være med til at finansiere ladestandere”, spurgte Benny Engelbrecht ud i teltet.   
 
“På den måde kan beboerdemokratiet være en udfordring, når det kommer til at få sat flere ladestandere op,” fortsatte han.  
 
Samme toner lød fra Heidi Bank, der er boligordfører i Venstre: 
 
“Man ser, at boligforeninger og andelsforeninger står med enkelte beboere, der har et ønske om for eksempel ladestandere, som er dyrt set med andres øjne. På den måde kan beboerdemokratiet være en udfordring,” sagde Heidi Bank og tilføjede: 
 
“Men den grønne omstilling sker allerede, også i transportsektoren, og det kommer også til at ske i boligforeningerne.  Jeg tror stadig på, at det er beboerdemokratiet, som vi skal nudge, for udviklingen går den vej.” 
 
Du kan læse meget mere om, hvordan man kan få sat ladestandere op i boligforeninger her: Vejen til elbiler i den almene sektor AlmenNet 

Om skribenten

Niklas Asp Nielsen BL
Niklas Asp Nielsen

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nye tal: Se top-5 over svigt der fører til byggeskader

Niklas Asp Nielsen er uddannet journalist. Han sidder som indholdsredaktør på Fagbladet Boligen og arbejder med at få Fagbladet Boligens artikler synlige på BL's Sociale Medier.

Seneste Artikel

Nye tal: Se top-5 over svigt der fører til byggeskader

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste