03. JAN. 2022 KL. 12:00

Skal afdelingen have sin egen hjemmeside?

Kirkehøj Ny Version

Niels-Christian Andersen er formand for afdelingsbestyrelsen i Kirkehøj Kædehuse, og står for afdelingens egen hjemmeside. Foto: Jesper Møller

Langt fra alle boligafdelinger har egen hjemmeside. I Kirkehøj Kædehuse i Herlev er både beboerformand og beboere glade for deres.

De fleste har efterhånden vænnet sig til at gå på nettet, hvis vi ønsker information om et emne.

Alligevel er der masser af lokale boligafdelinger, der ikke har deres egen hjemmeside.

Det tager da også en del tid at oprette en hjemmeside med diverse informationer, men hvad får man så ud af det? Det har de svaret på i afdelingen Kirkehøj Kædehuse i Herlev.

Kirkehøj Kædehuse har haft egen hjemmeside siden 2008, og ifølge formanden for den lokale afdelingsbestyrelse, Niels-Christian Andersen, er hjemmesiden til stor gavn for både bestyrelse og beboere.

”Hjemmesiden er et fint redskab for bestyrelsen til at fortælle beboerne, hvad der foregår i afdelingen. Her kan vi orientere om kommende aktiviteter i området, og beboerne kan via referater fra bestyrelsesmøderne se, hvad der er blevet vedtaget,” siger Niels-Christian Andersen.

Han peger også på muligheden for at have diverse praktiske oplysninger stående – så som hvad man må benytte sin vedligeholdelseskonto til, husordenen og vaskeri-regler.

Niels-Christian Andersen er selv webmaster og bruger anslået fire-fem timer på måneden på at opdatere den. Og det er vigtigt, påpeger han, da det ikke duer, at informationerne på hjemmesiden ikke er aktuelle.

Så man skal ikke oprette en hjemmeside, hvis man ikke er parat til løbende at opdatere den.

Ellers er det primært oprettelsen af hjemmesiden, der tager tid.

Tre gode råd

Tre gode råd fra bestyrelsesformand Niels-Christian Andersen til afdelinger, der overvejer at oprette egen hjemmeside:

1. Vær opmærksom på, at det tager tid at lave en hjemmeside. Så vær gerne flere om projektet.

2. Vær bevidst om, at siden løbende skal opdateres.

3. Vælg en side, der er enkel at benytte, og hvor man kan få support – medmindre I selv har helt styr på det tekniske.

Foto 2 Linda Borch, Beboer

Linda Borch er beboer i Kirkehøj Kædehuse. Foto: Jesper Møller

Her kan jeg finde referater af bestyrelsesmøder og se åbningstiderne for vores ejendomskontor og finde informationer om, hvad der sker i området. For eksempel skal der laves kloakrenovering hos os, og her kan jeg se på hjemmesiden, hvornår det starter, og hvornår renoveringen kommer til min bolig

Linda Borch

Beboer

Læs senere artikler

Valgforsker: Bare klø på - indsatser før kommunalvalg virker

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Du laver selv den biogas, der tørrer dit tøj

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Kikki arbejder hjemme 3 dage: Sådan fungerer hverdagen nu

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

”Det tager en del timer at oprette siden og lægge tekst og fotos ind. Derfor er det en god ide at være flere om projektet, så man kan fordele arbejdet mellem sig,” anbefaler Niels-Christian Andersen.

Han understreger dog samtidig, at man jo selv bestemmer, hvor omfattende indholdet skal være.

En del arbejde

Kirkehøj Kædehuse er ejet af Herlev Boligselskab, men administreres af administrationsselskabet KAB.

Da Kirkehøj Kædehuse i sin tid oprettede sin hjemmeside, lå den på en gratis platform med visse begrænsninger. Senere skiftede man over til den hjemmeside, som KAB tilbyder sine afdelinger.

Her får afdelingerne ifølge Niels-Christian Andersen en tom hjemmeside-skabelon, hvor man så selv går ind og udfylder siden.

Skabelonen koster et engangsbeløb, hvorefter afdelingerne betaler for at have siden liggende på KAB’s server samt for at kunne trække på teknisk support til hjemmesiden.

”Jeg er godt tilfreds med tilbuddet fra KAB. Her får man et professionelt udseende design, men kan selv bestemme indholdet, og samtidig er der adgang til support, hvis man har brug for det,” siger Niels-Christian Andersen.

Ud over at være formand for afdelingsbestyrelsen er Niels-Christian Andersen også medlem af bestyrelsen i Herlev Boligselskab.

På forslag af Niels-Christian Andersen har Herlev Boligselskab besluttet at betale de enkelte afdelingers udgifter, såfremt de vælger at abonnere på en hjemmeside hos KAB.

Ud over at have sin egen hjemmeside udsender bestyrelsen i Kirkehøj Kædehuse også et elektronisk nyhedsbrev til de beboere, der ønsker det. Det har 80 procent af beboerne sagt ja tak til.

Tilfreds beboer  

Linda Borch er beboer i Kirkehøj Kædehuse, og hun er også glad for afdelingens hjemmeside.

”Her kan jeg finde referater af bestyrelsesmøder og se åbningstiderne for vores ejendomskontor og finde informationer om, hvad der sker i området. For eksempel skal der laves kloakrenovering hos os, og her kan jeg se på hjemmesiden, hvornår det starter, og hvornår renoveringen kommer til min bolig,” siger Linda Borch.

Hun har boet i Kirkehøj Kædehuse i syv år og synes, deter det især rart, at alle de praktiske oplysninger omkring afdelingen er samlet på ét sted.

 Hvis du vil se, hvordan Kirkehøj Kædehuse har valgt at opbygge deres hjemmeside, kan du gå ind på kirkehøj-kædehuse.dk

Om KAB’s hjemmeside-tilbud

KAB tilbyder sine afdelinger hjælp til at oprette en hjemmeside, for at afdelingerne kan synliggøre sig og servicere sine beboere.

Hjemmeside-skabelonen er i systemet DynamicWeb. Afdelingerne kan vælge mellem to pakker – Basispakken eller Startpakken. Begge pakker giver adgang til et forløb, hvor man indledningsvis afklarer behov og ønsker til hjemmesiden, som derefter opsættes rent teknisk.

De to pakker adskiller sig primært ved, at Startpakken ud over opstart også indeholder seks timers valgfri support til alt fra teknik til undervisning eller hjælp til redaktionelt arbejde.

Den nuværende pris for Basispakken er 9500 kr., og den tilsvarende for Startpakken er 14.250 kr.

Det årlige abonnement koster 2313 kr., og derudover kan man løbende tilkøbe support – enten i form af klippekort eller betalt på timebasis.

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste