26. NOV. 2021 KL. 11:42

Ny aftale om almene boliger for 10 milliarder

20211126 111110 L 1920X1280we

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek præsentere boligpakke ved et doorstep i København fredag den 26. november 2021. Foto: Niels Meilvang, Ritzau / Scanpix

Der er fokus på blandede byer, betalelige boliger og bekæmpelse af hjemløshed i en ny aftale, der bliver modtaget med glæde hos BL.

Fredag landende en boligaftale med en lang række initiativer med stor betydning for den almene sektor.

Aftalen er indgået mellem Regeringen og SF, Enhedslisten, Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne.

»Det giver cirka 22.000 flere almene boliger. Samtidig vil vi være næste år gå ud og sætte huslejen ned med et par tusind kroner i nogle almene boliger, når loven træder i kraft,« siger bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad Bek til Ritzau.

Parterne vil etablere Fonden for blandede byer, som bliver tilført 10 milliarder kroner i perioden 2022- 2035 fra Nybyggerifonden.

Artiklen fortsætter under billedet. 

Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 25 Kopi

”Vi glæder os meget over en ramme på 10 milliarder kroner til flere almene boliger. Det er er et afgørende skridt mod byggeriet af den blandede by," fortæller Solveig Råberg Tingey, BL's viceadministrerende direktør. Foto: Holger Svend Andersson

Fokus på geografisk balance

Aftalen bliver modtaget meget positivt hos BL-Danmarks Almene Boliger.

Det er en god boligaftale, understreger viceadministrerende direktør Solveig Råberg Tingey.

”Vi glæder os meget over en ramme på 10 milliarder kroner til flere almene boliger. Det er er et afgørende skridt mod byggeriet af den blandede by. Aftalen giver nye muligheder for flere boliger, der er til at betale, over hele landet,” siger Solveig Råberg Tingey.

Det er vigtigt, at der med aftalen også er sikret en større geografisk balance i fordelingen af de almene boliger. Der er også betydeligt behov for ordentlige og betalige boliger udenfor de store byer.

Solveig Råberg Tingey, viceadministrerende direktør i BL

Aftalen rummer en lang række puljer, og parterne bag aftalen er enige om, at der skal være geografisk balance i fordelingen af de nye almene boliger i aftalen. Den fordeling har meget stor betydning, mener BL.

”Det er vigtigt, at der med aftalen også er sikret en større geografisk balance i fordelingen af de almene boliger. Der er også betydeligt behov for ordentlige og betalige boliger udenfor de store byer,” siger Solveig Råberg Tingey.

Boliger til hjemløse

Udover fokus på flere betalelige boliger og den blandede by er anden stor del af den nye aftale er boliger, der skal afskaffe hjemløsheden. Blandt andet flere almene boliger med særligt lave huslejer. Noget BL selv har foreslået med analysen om basalboliger. Link

”Med aftalen tager vi det afgørende skridt mod at afskaffe hjemløsehed. Nu står flere særligt billige boliger, Housing-First og den rette sociale støtte centralt i kampen mod hjemløshed. Samtidig er der også sikret social balance i boligområderne. Det er virkelig positivt,” siger Solveig Råberg Tingey.

Læs senere artikler

Her er hovedpunkterne i ny boligaftale

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny aftale: Billige boliger og Housing First skal afskaffe langvarig hjemløshed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste