26. NOV. 2021 KL. 15:36

Kommentarer fra partierne bag boligaftalen

Folketingssalen Christoffer Regild 07

Foto: Folketingssalen. Christoffer Regild

Boligen har talt med aktørerne, der indgik boligaftalen, som frem mod 2035 skal sikre byggeriet af almene boliger for 10 mia. kr.


Foto: Carsten Andersen

Kaare Dybvad Bek, Indenrigs- og Boligminister

”Det er en rigtig god aftale, hvor resultatet ligger meget tæt på det, der var udgangspunktet, da vi offentliggjorde udspillet ”Tættere på” Og jeg er meget glad for, at det blev en bred aftale, som blandt andet to borgerlige partier har bakket op om.”

Dansk Folkeparti og Kristendemokraterne er en del af aftalen. Det Radikale Venstre var med i forhandlingerne helt frem til målstregen men trak sig umiddelbart inden indgåelsen af aftalen.

”Det er jeg naturligvis ked af. De var gode at have med i forhandlingerne, og de har blandt andet i forhold til aftalerne om studieboliger bidraget med konstruktive forslag, som jo stadig er med i aftalen.”

”Som vi lagde op til i det oprindelige udspil, bliver Nybyggerifonden det langsigtede fundament for, at der i hele landet kan bygges mange nye boliger til både familier, unge og ældre.”

”Aftalen sikrer eksempelvis, at erhvervsejendomme, som skal omdannes til alment byggeri skal støttes i alle landsdel efter en behovsnøgle."

Foto: Steen Brogaard

Alex Ahrendtsen, Boligpolitisk ordfører for Dansk Folkeparti

”Jeg er rigtig glad for, at det er en aftale, som gælder for hele landet. Den vil sikre billigere boliger på de mindste ø-kommuner og på Christiania.”

”Jeg er også glad for den massive forskel, det her vil gøre i forhold til de hjemløse, som der desværre gennem de seneste år er blevet flere af. Ikke mindst er jeg taknemmelig for, at indsatserne i høj grad skal hvile på strategien om Housing First. Det ved vi virker. Jeg har selv været med til at gennemføre den i Odense for 10 år siden. Siden er antallet af hjemløse i kommunen faldet med 40 procent.”

Et af de elementer, Dansk Folkeparti bar ind i aftalen er en pulje på 50 millioner til udvikling af nye typer af seniorboliger.

”Det er naturligvis noget, vi er glade for lykkedes. Der er behov for gode og tilgængelige boliger til ældre over hele landet.”

Foto: Steen Brogaard

Halime Oguz, boligpolitisk ordfører for SF

”Jeg er rigtig glad i dag. Det er en bred aftale. Det vil sige, at der i Folketinget er mange, som mener, at det er vigtigt, at der specielt i København bliver flere boliger, som almindelige mennesker kan betale.”

”Jeg vil også gerne fremhæve, at vi i København får 4.050 nye særligt billige boliger. Alt for mange, som skal læse i København, har i alt for lang tid været sofa-sovere.”

”Mit hjertebarn er, at de mennesker – kvinder og mænd – der må søge tilflugt på landets krisecentre, bliver sikret en plads på den kommunale akutliste i forhold til at få anvist en bolig.”

Foto: Steen Brogaard

Søren Egge Rasmussen, Boligpolitisk ordfører for Enhedslisten

”Det er et fantastisk godt forlig. Blandt andet fordi det frem til 2035 sikre mange mennesker med almindelige lønninger en god bolig. Ligesom det vil sikre nogle af de udsatte boliger ved opførelsen af 2.250 basalboliger”.

Nogle af boligerne skal opføres som fortætninger i allerede eksisterende almene områder.

”Vi har kæmpet meget hårdt for at sikre, at beboerne i områder, der skal fortættes, også får noget ud af det. De må leve med at deres boligområde i en lang periode er en byggeplads. Nu er der åbnet op for, at de også får forbedret deres boliger.”

”Der skal opføres mange nye boliger. Også på nogen af de dyreste matrikler. Men mit hjertebarn er de 675 millioner kroner, der skal skabe gode boliger i eksisterende bygninger. Plejehjem skal blive til ungdomsboliger. En gammel kontorbygning, der bliver til familieboliger.”

 

Kristendemokraterne

Redaktionen har også forsøgt at få en kommentar fra Kristendemokraternes repræsentant i Folketinget. Men det lykkedes ikke.  

 

 

Læs senere artikler

Ny aftale om almene boliger for 10 milliarder

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Her er hovedpunkterne i ny boligaftale

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny aftale: Billige boliger og Housing First skal afskaffe langvarig hjemløshed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste