21. JAN. 2021 KL. 13:03

Kaare Dybvad bliver indenrigs- og boligminister

BL Kaare 141118 003_Carsten Andersen

»Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark,« siger statsminister Mette Frederiksen (S).

Boligministeriet løsrives fra Transportministeriet. Kaare Dybvad Bek (S) skal fremover være både indenrigs- og boligminister, mens Astrid Krag (S) bliver social- og ældreminister, meddeler Statsministeriet.

Boligministeriet løsrives fra Transportministeriet, men lægges i stedet sammen med Indenrigsministeriet i et nyoprettet Indenrigs- og Boligministerium. Det bliver Kaare Dybvad Bek (S), der skal stå i spidsen for ministeriet.

Det meddeler Statsministeriet i en pressemeddelelse

"Ambitionen er, at det nye Indenrigs- og Boligministerium skal styrke og videreudvikle regeringens arbejde for et sammenhængende Danmark. Derfor samler vi nu ressortansvaret for en række afgørende indenrigspolitiske dagsordener i det nye ministerium," siger Mette Frederiksen.

Kaare Dybvad Bek var sidste år fungerende udlændinge- og integrationsminister i knap halvanden måned, da Mattias Tesfaye (S) var på forældreorlov.

Kaare Dybvad Bek er stolt over at være i spidsen for det nyoprettede Indenrigs- og Boligministerium.

"Der er mange udfordringer i relation til at skabe et sammenhængende Danmark, men mulighederne er heldigvis endnu flere. Det er en vigtig dagsorden at sikre balance mellem land og by, og jeg ser frem til de nye og spændende opgaver, der følger med."

Kaare Dybvad er blevet kendt for sin kamp mod ejendomsspekulanter i byerne og som stor fortaler for almene boliger i byerne. Også balancen mellem land og by ligger ministeren på sinde. 

Planloven flytter med

Planloven bliver flyttet til det nyoprettede Indenrigs- og Boligministerium fra Erhvervsministeriet. Planloven giver mulighed for, at en kommune i lokalplanen kan beslutte, at op til 25 % af boligmassen i et nyt boligområde skal være almene boliger. Formålet med planloven er at sikre et godt udbud af boliger til befolkningen og at sikre alsidighed i boligsammensætningen.

Omkring landets almene boliger har han til Fagbladet Boligen tidligere sagt

"Det er almene boliger, der sikrer, at almindelige mennesker også kan bo steder, hvor det er attraktivt. Jeg er grundlæggende imod, at folks hjem er spekulations-objekter, som nogle få scorer profit på."

Social- og ældreministerium til Astrid Krag

Astrid Krag (S) var tidligere både social- og indenrigsminister, men sidstnævnte titel mister hun altså nu.

Astrid Krag overtager posten som ældreminister fra Magnus Heunicke (S), der som sundhedsminister har meget at se til med COVID-19. Magnus Heunicke betegnes fremover sundhedsminister.

Astrid Krag får fremover titel af social- og ældreminister i et nyt Social- og Ældreministerium.

Med ministerrokaden får Dybvad nu sit eget ministerium med både indenrigs- og boligressortet under sig.

Det betyder rokaden

  • Indenrigsområdet flyttes fra Astrid Krag (S) til Kaare Dybvad. Kaare Dybvad er nu indenrigs- og boligminister.
  • Ældreområdet flyttes fra Magnus Heunicke (S) til Astrid Krag. Astrid Krag er nu social- og ældreminister.
  • Social- og Indenrigsministeriet skifter med ændringerne navn til Social- og Ældreministeriet, ligesom Sundheds- og Ældreministeriet skifter navn til Sundhedsministeriet.
  • Samtidig skifter Transport- og Boligministeriet som følge af ændringerne navn til Transportministeriet.

Kaare Dybvad og det nye Indenrigs- og Boligministerium overtager følgende opgaver fra det tidligere Transport- og Boligministerium:

Sager vedrørende ældreboliger, almene boliger, studie- og ungdomsboliger, friplejeboliger, privat udlejning og byfornyelse, sager vedrørende lov om ejerlejligheder, sager vedrørende pulje til landsbyfornyelse, sager vedrørende byggeri m.v. herunder byggeloven og bygningsreglementet, sager vedrørende indsatsen mod parallelsamfund, herunder ghettorepræsentanter og parallelsamfundsredegørelse, samt sager vedrørende Christiania. (kilde: Altinget)

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste