18. JAN. 2021 KL. 12:17

Boligminister udpeger ny bestyrelse til CFBU

Obaida Og Allan

Et fritidsjob kan derfor være et vigtigt skridt på vejen til uddannelse og varig tilknytning til arbejdsmarkedet. fritidsjobkonsulent Allan Hessel fra Slagelse i snak med Obaida om et job. Foto: Rasmus Handberg Baunegaard Nielsen

En ny bestyrelse er klar til at tage fat for Center for Boligsocial Udvikling.

Center for Boligsocial Udvikling (CFBU) arbejder på at styrke de boligsociale indsatser i udsatte boligområder. Og nu har CFBU fået ny bestyrelse perioden 2021-2024.

Det er boligminister Kaare Dybvad Bek (S), der har indstillet halvdelen af de otte bestyrelsesmedlemmer. Valget af ny bestyrelsesformand er faldet på borgmester i Fredensborg Kommune, Thomas Lykke Pedersen (S).

”Jeg er utrolig glad for, at Thomas Lykke Pedersen har sagt ja til opgaven om at tilføre nye kræfter til CFBU og videreudvikle det gode arbejde, som centret og dets afgående bestyrelse har stået for i de seneste fire år, siger boligminister Kaare Dybvad Bek.

Derudover er boligministerens valg faldet på to nye sagkyndige til bestyrelsen, hvor valget er faldet på hhv. forfatter og samfundsdebattør Geeti Amiri, der er under uddannelse til lærer, og forfatter og radiovært Ali Aminali, der har en baggrund som socialrådgiver.

”Jeg er sikker på, det vil komme CFBU til gavn, at der i den nye bestyrelse kommer til at være folk med praktiske erfaringer fra den hverdag, som centrets arbejde med udsatte boligområder retter sig imod,” siger boligministeren.

Hvad er CFBU?

CFBU arbejder på at styrke de boligsociale indsatser i udsatte boligområder. Centret indsamler viden om og måler effekten af de nuværende indsatser og rådgiver på den baggrund beslutningstagere og praktikere om virkningsfulde indsatser.

CFBU holder til i Avedøre Stationsby, men er et landsdækkende videnscenter for ministerier, kommuner, boligsociale helhedsplaner og andre, som igangsætter eller driver boligsociale indsatser.

Thomas Lykke Pedersen

"CFBU løfter en vigtig opgave med stor betydning for mange tusinde borgeres hverdag," siger Thomas Lykke Pedersen (S), der er udpeget som ny bestyrelsesformand i CFBU.

Læs senere artikler

Fra nul til 120 fritidsjob på 2 år

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Mange flere unge i almene boliger bryder social arv

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny bestyrelsesformand for CFBU, Thomas Lykke Pedersen, glæder sig til opgaven:

"Jeg er meget glad for, at boligministeren viser mig denne tillid og ser frem til et godt samarbejde med centerets bestyrelse og medarbejdere. CFBU løfter en vigtig opgave med stor betydning for mange tusinde borgeres hverdag. Det er derfor mit håb, at jeg kan bidrage til centerets virke gennem min kommunale erfaring med vidt forskellige udfordringer og indsatser i udsatte boligområder. Jeg ser derfor også denne udnævnelse som et skulderklap til hele Fredensborg Byråd, som gennem mange år har arbejdet målrettet og seriøst med kommunens udsatte boligområder," siger Thomas Lykke Pedersen.

Danmarks Almene Boliger (BL), Kommunernes Landsforening (KL), Landsbyggefonden (LBF) og Beskæftigelsesministeriet (BM) har hver især indstillet en kandidat til den nye bestyrelse, som boligministeren nu har udpeget frem til 2024. Den samlede nye bestyrelse kommer herefter til at bestå af:

Læs også: Mange flere unge i almene boliger bryder social arv

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

louisebuchvittrup.jpg Hvordan laver man egentlig boligsocialt arbejde, når landet er lukket ned?
Gellerup Toveshøj Iphone 004 Mange flere unge i almene boliger bryder social arv
Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23 BL: ”Almene boliger er med til at mindske social ulighed”
BL Taastrupgaard 101018 014 Udligningspenge går ikke til boligsociale aktiviteter
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste