17. FEB. 2021 KL. 17:09

Ærefuld pris til kvindeforening i Vollsmose

SAHAN FNP2

Foto: Finn Nørgaard foreningen / Fra ventre: Ayan Muumin og Shamso Hassan. De to kvinder modtog på vegne af foreningen Sahan prisen under en højtidelighed på Christiansborg

Kvinderne fra foreningen Sahan har blandt andet gennem daglig patruljering og opsamling af udsatte unge i bydelen forhindret, at unge blev radikaliseret og rekrutteret af IS til hellig krig i Syrien.

Hvert år den 14. februar uddeles ”Finn Nørgaard prisen” til ildsjæle, der gør en forskel i lokalområdet, som bygger bro til omverdenen.

I år blev prisen, der også omfatter 50.000 kroner, på Christiansborg overrakt til den Somaliske kvindeforening, ”Sahan”.

Sahan, ”der betyder fremad sammen” består af omkring 100 somaliske kvinder fra Vollsmose. De gør hver dag en indsats for at forhindre kriminalitet og radikalisering blandt områdets drenge og unge mænd.

Prisen er opkaldt efter Finn Nørgaard, som blev dræbt under forsøget på at forhindre angrebet på kulturhuset Krudttønden i København i 2015.

Forhindrer radikalisering

I motivationen for at give prisen til kvinderne, der dagligt patruljerer synligt rundt i Odense-bydelen og kører et stærkt parløb med blandt andet SSP i Odense, hed det blandt andet:

”Det er en ære at give prisen til jer, seje kvinder fra Vollsmose, der tager sagen i egen hånd for at sikre, at børnene styrer uden om ekstremisterne og banderne i lokalområdet. I siger klart nej til de mørkemænd, der lokker jeres børn med frelse, status, dyre biler og hurtige penge,” sagde medlem af Finn Nørgaard foreningens prisudvalg, Annette Blegvad, ved overrækkelsen.

Sahan tilskrives blandt andet, at kun ganske få unge fra Odense drog i krig for IS i Syrien. I både Aarhus og København havde man til sammenligning store problemer med grupper af radikaliserede unge, som tog ad sted.

Sahans formand, Ayan Muumin udtalte i forbindelse med modtagelsen af prisen, at en af de afgørende årsager til, at foreningen er lykkedes med sin antiradikaliserings-indsats netop et stærkt samarbejde med myndigheder og andre, som arbejder aktivt på at forhindre unge i at deltage i konflikter i Danmark og i udlandet. For eksempel ved at afholde åben hus-arrangementer med Vollsmose Nærpoliti og Fyns Politi.

Sahan har tidligere modtaget Tine Bryld-prisen og SSP Odense-prisen for sit arbejde.

Om Finn Nørgaard-prisen

Lørdag den 14. februar 2015 om eftermiddagen blev fotograf og filminstruktør, Finn Nørgaard, dræbt foran Kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København. Han forsøgte at forhindre en 22-årig mand i at fortsætte med at skyde igennem dørene ind til et debatmøde om ytringsfrihed. Han blev 55 år.

Foreningen blev oprettet i 2015 kort efter hans død og skal videreføre den kamp filminstruktøren i mange år havde ført for udsatte børn og unge.

Hvert år på dagen for hans død mødes politikere, ildsjæle, fageksperter og Finns familie og venner i Landstingssalen på Christiansborg for at mindes Finn Nørgaard og hædre mennesker og foreninger, der gør en prisværdig indsats. På grund af coronapandemien foregik prisuddelingen i år dog på Facebook

Foruden Finn Nørgaard-prisen, som gik til Sahan, blev to andre priser uddelt. Et arbejdslegat på 30.000 kroner gik til projekt HjerteRum, der retter sig mod socialt udsatte yngre minoritetskvinder på Amager. Ildsjæleprisen gik til Aydin Soei, sociolog, foredragsholder og forfatter til bl.a. ”Omar og de andre – vrede unge mænd og modborgerskab”.

Læs senere artikler

Om skribenten

regnar_m_nielsen.jpg
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udsættelsestal er stabilt faldende

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Udsættelsestal er stabilt faldende

Fik du

læst disse?

Himmerland Boligforening 2020 Sankelmarksgade 9 Renejeppesendk Her er der penthouses til 7,5 mio. kr. på toppen af det almene
DSC01070 Opfordring til Christiansborg: ”Opret tænketank, der sikrer boliger til hele livet for alle”
Foto Holger Anderson Solveigraabergtingey 15 Ny BL-analyse: Behovet for boliger til seniorgruppen er stærkt stigende
Microsoftteams Image Se billederne: Konference satte lup på den blandende – og 'klumpede' – by
Keld Laursen Brabrand Boligforening Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør
DSC2078 Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab
Himmerland Boligforening 2019 Ole Nielsen Corona-regning: Lejetab kan give højere husleje til unge studerende
Se alle artikler ( 2061 )

0

Læseliste