20. OKT. 2020 KL. 12:12

Lejerbo hjælper boligforening i krise

bispehaven-096.jpg

Østjysk Bolig administrerer blandt andet Bispehaven i Aarhus. Foto: Simon Jeppesen

For at komme helt til bunds i de uregelmæssigheder, som førte til afskedigelse af selskabets tidligere direktør, iværksættes en uvildig advokat- og revisionsundersøgelse.

Østjysk Bolig har valgt administrationsselskabet Lejerbo som midlertidig forretningsfører frem til 30. juni 2021.

Det sker efter, at selskabets bestyrelse den 2. oktober afskedigede den tidligere direktør. Han var på baggrund af en revisionsundersøgelse iværksat af Østjysk Boligs bestyrelse efter aftale med Aarhus Kommune mistænkt for at have begået underslæb.

Østjysk Bolig forventer efter den 30. juli 2021 at være tilbage med ny egen daglig ledelse.

Yderligere undersøgelser

For at komme helt til bunds i de uregelmæssigheder, som den første revisionsundersøgelse afdækkede, og som førte til afskedigelse af direktøren, iværksætter bestyrelsen i Østjysk Bolig i samarbejde med Aarhus kommune en uvildig advokat- og revisionsundersøgelse.

”Det har været en turbulent periode, som naturligvis har givet usikkerhed hos både ansatte og beboere i Østjysk Bolig. Jeg er derfor meget tilfreds med, at vi nu har styr på det videre forløb og sikkerhed for, at denne sag ikke kommer til at true Østjysk Bolig som selvstændig boligorganisation. Vi ser frem til at komme til bunds i sagen og til samarbejdet med Aarhus Kommune og Lejerbo i perioden frem til 1. juli næste år,” siger formanden for Østjysk Bolig, Katja Hillers.

Aarhus Kommune udtrykker tilsvarende tilfredshed med de påtænkte initiativer.

”I Aarhus Kommune er vi tilfredse med, at vi sammen med bestyrelsen for Østjysk Bolig har fundet en god løsning, så vi både kan komme til bunds i den hidtidige drift af Østjysk Bolig og samtidig sikre, at boligorganisationens drift videreføres på en forsvarlig måde. Vi vil være meget opmærksomme på, at de kommende undersøgelser bliver gennemført på en måde, så beboerne i Østjysk Bolig kan være trygge ved, at alle forhold er grundigt undersøgt,” siger forvaltningschef i Teknik og Miljø, Bente Lykke Sørensen.

Ny direktør rekrutteres i foråret

I praksis vil Lejerbos forretningsførelse af Østjysk Bolig betyde, at en repræsentant fra Lejerbo frem til 30. juni 2021 vil være permanent til stede på Østjysk Boligs kontor og fungere som direktør indenfor de rammer, som er fastlagt i den midlertidige administrationsaftale.

I foråret 2021 vil bestyrelsen i Østjysk Bolig iværksætte en rekruttering af den kommende direktør i Østjysk Bolig til tiltrædelse 1. august 2021. Samtidig vil der også blive overvejet andre styrkelser af organisationen på baggrund af de nævnte undersøgelser og en organisationsanalyse.

Læs senere artikler

Boligdirektør meldt til politiet

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

Den almene bolig er stadig til at betale i København

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste