15. OKT. 2020 KL. 09:31

Dom om tilbagebetaling af verderlag omstødt

Glenn Carstens Peters Eoqhsffbhrk Unsplash

Tre af bestyrelsesmedlemmerne ankede dommen til Vestre Landsret. 12. oktober afgjorde landsretten så, at bestyrelsesmedlemmerne ikke skulle tilbagebetale pengene. Modelfoto.

Vestre Landsret har afgjort, at tre tidligere bestyrelsesmedlemmer i Thisted Bolig slipper for at tilbagebetale 160.000 kroner. De skal dog fortsat tilbagelavere dyre tv-apparater, it-udstyr med mere.

Fire tidligere medlemmer af hovedbestyrelsen for Thisted Bolig blev den 10. december, 2019, ved byretten i Holstebro dømt til at tilbagebetale for meget udbetalt vederlag for at sidde i boligorganisationens hovedbestyrelse. Derudover skulle de tilbagelevere it- og tv-udstyr til Thisted Bolig.

Vederlaget, der ifølge vinterens dom fra retten i Holstebro udbetalt som blandt andet for store julegratialer var luksus-tv-pakker fra internet-udbyderen STOFA, diverse IT-udstyr med mere. De fire bestyrelsesmedlemmer blev ved byretten dømt til at tilbagebetale mellem 12- og 56.000 kroner.

Læs også: Dom om tilbagebetaling af bestyrelsesvederlag anket

Dom blev anket

Tre af bestyrelsesmedlemmerne ankede dommen til Vestre Landsret. Mandag 12 oktober afgjorde landsretten så, at bestyrelsesmedlemmerne ikke skulle tilbagebetale pengene.

Vestre Landsret bestred ikke, at det var imod reglerne, da bestyrelsesmedlemmerne modtog så store vederlag. Men retten lage i dommen vægt på, at organisationens daværende direktør og ikke mindst revisionen ikke havde overvejet om vederlagene var så store, at de brød loven. Landsretten mente derfor, at de tre bestyrelsesmedlemmer ikke kunne tro andet, end at de kunne modtage tv-pakkerne.

Landsretten stadfæstede dog byrettens afgørelse om, at bestyrelsesmedlemmerne skal tilbagelevere det meget kostbare tv- og it-udstyr, de havde modtaget fra STOFA.

Returkommission forbliver åbent spørgsmål

Der er med Landsrettens dom, som det også var tilfældet med dommen i byretten ikke taget stilling til, om de tidligere bestyrelsesmedlemmer har brudt straffelovens paragraf 299 om returkommission. – En paragraf der handler om, hvad man må give og modtage som gaver. Paragraffen kan give op til halvandet års fængsel.

I stedet har man venligt betragtet "specialleverancerne" fra STOFA som leverancer til boligorganisationen, der har videregivet dem til bestyrelsens medlemmer som en del af bestyrelsesvederlaget. Derved har omfanget af de udbetalte vederlag dog langt oversteget de satser, der er fastlagt for størrelsen for Bestyrelsesvederlag. ­ Satser der blandet andet beregnes ud fra boligorganisationens størrelse.

Størrelserne på satserne er tilgængelige på Landsbyggefondens hjemmeside, hvor de senest er opdateret i september 2019.

Om skribenten

Regnar Nielsen BL
Regnar M. Nielsen

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Regnar M. Nielsen er journalist og skriver gerne om landets almene boliger med fokus på det boligpolitiske.

Seneste Artikel

3. kreds prioriterer forebyggelsen af tomgang

Fik du

læst disse?

vestre-landsret-2.jpg Dom om tilbagebetaling af bestyrelsesvederlag anket
DSC00067 ”Det er ikke nogen skodkampagne”
Jørgen Kragh Østby, Hadsten Boligforening Direktør for boligforening: BL må på banen
Viggo Renoveringer og nybyggeri er en effektiv kur mod massearbejdsløshed og populisme
Se alle artikler ( 2887 )

0

Læseliste