07. OKT. 2020 KL. 12:00

Direktør for boligforening: BL må på banen

Jørgen Kragh Østby, Hadsten Boligforening

“Jeg har kontaktet Norlys flere gange om, hvornår de vil melde noget ud til vores beboere. De siger, at der kommer et priskatalog til oktober. Jeg kan være bekymret for, om det er priser, der er rimelige,” siger direktør Jørgen Kragh Østby. Foto: Privat

Hadsten Boligforening har fået opsagt deres kollektive kontrakt på fibernet: “Kablerne er lagt ind. Vi kan ikke gøre det om.” Fra BL lyder det, at man vil arbejde for en liberalisering af fibernettet.

I disse dage går direktør for Hadsten Boligforening, Jørgen Kragh Østby, og tripper lidt nervøst.

Til oktober skulle der gerne komme en melding fra tv, - internet og energiselskabet Norlys om, hvad de konkrete priser bliver for forskellige produkter.

Han er direktør for en af de boligforeninger, der har fået opsagt deres kollektive kontrakt.

Hadsten Boligforening har fået opsagt deres kollektive kontrakt på fibernet af leverandøren – som dog gerne vil fortsætte med at levere direkte til beboerne uden om boligforeningen.

Så boligforeningen står i den situation, at hver enkelt lejer - 514 i alt – er gjort til individuelle forhandlingspartnere med - i det her tilfælde - Norlys.

“Jeg har kontaktet Norlys flere gange om, hvornår de vil melde noget ud til vores beboere. De siger, at der kommer et priskatalog til oktober. Jeg kan være bekymret for, om det er priser, der er rimelige,” forklarer direktør Jørgen Kragh Østby.

BL må på banen

Jørgen Kragh Østby synes i princippet, at hver enkelt lejer skal have mulighed for at vælge den udbyder, de ønsker.

Men ligesom chefkonsulent i BL Bjarne Zetterström er han ærgerlig over, at den underskrift, Hadsten har sat på kontrakten med Norlys, har givet udbyderen ejerskab over kablerne.

“Problemet lige nu er, at kablerne er lagt ind, uden at der er lovsikret konkurrence. BL er nødt til at komme på banen nu og lægge et massivt politisk pres,” lyder opfordringen fra Jørgen Kragh Østby.

Artiklen fortsætter under citatet og boksen. 

"Vi vil tage kontakt til leverandørerne og opfordre til større anstændighed, men det er svært. For det er en god forretning for dem. Kampen om beboerne som kunder er dog blevet for hård og ubarmhjertig."

Bjarne Zetterström

Chefkonsulent, BL - Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

Chefkonsulent: “Lejere overladt til Fanden selv”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

“Den lovgivning der eksisterer, og som tillader det her ejerskab til kablerne, den må laves om, så vi kan sikre, at der kommer reel konkurrence på fibernettet. Til gavn for lejerne,” pointerer Jørgen Kragh Østby.

BL: Vi vil arbejde for en liberalisering af fibernettet

Bjarne Zetterström, chefkonsulent i BL, fortæller, at der i de kommende måneder skal forhandles et nyt medieforlig, og at BL i den forbindelse vil arbejde for en liberalisering af fibernettet.

“Vi vil forsøge at presse et krav om at åbne fibernettene for andre end de oprindelige ejere. Det har været på dagsordenen før, så der er et politisk fokus på det,” forklarer Bjarne Zetterström.

Hvad vil I gøre for at forhindre udbyderne i at opnå ejerskab over kablerne?

“Vi vil tage kontakt til leverandørerne og opfordre til større anstændighed, men det er svært. For det er en god forretning for dem. Kampen om beboerne som kunder er dog blevet for hård og ubarmhjertig."

"Man glemmer de kunder, man skal leve af i fremtiden. Vi vil også fortsætte med at advare de almene boligforeninger om de her kontrakter. Forhåbentlig vil det have en virkning,” siger Bjarne Zetterström.

Om skribenten

Nana Toft

Seneste Artikel

Far på banen

Seneste Artikel

Far på banen

Fik du

læst disse?

Istock 1153742814 Svært at undgå 'hård ghetto' med 50 procent førtidspensionister
Foto Eskebjerggård Her har beboerne sparet 10.000 kroner i husleje på fem år
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste