28. NOV. 2023 KL. 10:00

Alment blod redder liv i Aalborg

Ole Og Tommy Bloddonor Aalborg

Ole Nielsen og Tommy Sørensen giver håndslag på en ny partnerskabsaftale, som skal skaffe flere bloddonorer i Nordjylland. Foto: Himmerland Boligforening

Himmerland Boligforening skal sammen med Bloddonorerne Aalborg være med til at sikre stabil blodforsyning i Nordjylland. Potentielt har boligforeningen 15.000 almene donorer i deres boligområder.

I Nordjylland mangler de frisk blod.

Derfor tog Bloddonorerne Aalborg kontakt til Himmerland Boligforening for at høre, om de som regionens største boligorganisation ville være med til at støtte op om, at flere melder sig til bloddonorkorpset i Aalborg.

”Vi har en stor berøringsflade med flere end 15.000 beboere og 120 medarbejdere. Derfor er det helt oplagt, at vi opfordrer vores beboere og ansatte til at melde sig som faste bloddonorer – og ikke vente på, at et eventuelt behov måtte opstå,” fortæller Ole Nielsen, direktør i Himmerland Boligforening.

Bare i år har Bloddonorerne Aalborg, som er ansvarlige for, at der er nok bloddonorer i Aalborg, manglet et stort antal donorer. Hovedsageligt på grund af plasmadonationer, som er livsnødvendige for patienter med nedsat immunforsvar.

”Alene i Aalborg og omegn er der et stort behov for nye bloddonorer, så vi kan sikre hospitalerne tilstrækkelige forsyninger. Det er måske ikke noget, som man sådan går og tænker over i det daglige, men donation af blod er med til at redde liv. Det gælder, uanset om der er tale om blod til for eksempel kræftbehandling, fødsler, operationer eller patienter med kroniske sygdomme," fortæller Tommy Sørensen, formand for Bloddonorerne Aalborg, der er en privat, almennyttig organisation.

Hvem kan blive bloddonor?

I Danmark er der omkring 180.000 bloddonorer.

For at blive bloddonor skal man være:

  • sund og rask
  • mellem 17 og 65 år
  • veje mindst 50 kg.

Donorblod kan betyde forskellen mellem liv og død for patienter. Hver portion blod kan hjælpe op til tre patienter.

Gå ind på Bloddonorerne Danmark og læs mere. Her kan du også tilmelde dig et tappested, som ligger tæt på dig.

"Vi er gået ind i partnerskabet, fordi vi synes, det er et godt formål. Vi ved jo ikke, hvornår vi selv står i situationen og skal bruge blod fra en anden person. Den tanke kan måske få flere til at melde sig til korpset."

Ole Nielsen

Direktør i Himmerland Boligforening

En vigtig samfundsopgave

”Vi er gået ind i partnerskabet, fordi vi synes, det er et godt formål. Vi ved jo ikke, hvornår vi selv står i situationen og skal bruge blod fra en anden person. Den tanke kan måske få flere til at melde sig til korpset,” forklarer Ole Nielsen.

Ud fra den devise tog Himmerland Boligforening en snak med deres ansatte og beboervalgte om, hvad de som boligorganisation kunne bidrage med i forhold til at løse så vigtig en samfundsopgave, det er, at blodbankerne har den nødvendige blodforsyning.

Det førte eksempelvis til, at en formand for en afdelingsbestyrelse, som selv er frivillig bloddonor, tog initiativ til at dele tryksager ud til afdelingens øvrige beboere.

Og boligforeningen har inviteret Bloddonorerne Aalborg med til flere af deres arrangementer i boligområderne, hvor de har kunnet udbrede kendskabet til det at være bloddonor. Blandt andet til den årlige Idrætsdag og Folkefestivalen ”Vi Samles” i maj, hvor de røde donorballoner prydede festivalpladsen.

”Der har været god opmærksomhed, når de har været ude til vores arrangementer. Og i det kommende år vil vi både målrette vores kommunikation mod vores beboere og lave en videokampagne, hvor vi menneskeliggør det at være donor,” fortæller Ole Nielsen.

Der er nu givet hånd på en formel partnerskabsaftale om, at Himmerland Boligforening vil medvirke til at synliggøre behovet for bloddonation over for et stort publikum i Nordjylland.

"Vi vil blandt andet medvirke til at skaffe flere bloddonorer ved at fortælle vores beboere om initiativet, give alle ansatte aftalefri ved bloddonation og understøtte indsatsen via de sociale medier med vores ansatte og beboere som ambassadører. Og så håber vi på at kunne starte en bevægelse, hvor flere organisationer støtter op om den gode sag," siger direktøren i Himmerland Boligforening, Ole Nielsen.

Læs senere artikler

Brian Mikkelsen: Vi skal fortælle om de gode partnerskaber i den almene sektor

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Ny rapport: Sådan skaber man gode partnerskaber

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligforening uddanner viceværter til brobyggere

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2919 )

0

Læseliste