09. FEB. 2023 KL. 09:41

Digitale opgangsskærme erstatter den klassiske opslagstavle

DOMEA 2

Foto: InfoComplete

I Cimbria-parken i Aabenraa er det skærme i opgangene, der informerer beboerne. Det har blandt andet reduceret afdelingsbestyrelsens papirforbrug.

Digitale løsninger bliver i stigende grad brugt til store og små opgaver i de almene boliger.

Det gælder også i Cimbria Parken i Aabenraa. Afdelingen, der hører under Domea.dk, stod færdigbygget for godt to og et halvt år siden, og her er hver af de fem opgange udstyret med en digital skærm. Det betyder, at når beboerne træder indenfor døren i opgangen, bliver de mødt af skærmen, der er placeret, så man ikke kan undgå at lægge mærke til den.

Her bliver de præsenteret for information fra både boligselskab og afdelingens bestyrelse.

Det fortæller Ole Green, der er formand for afdelingsbestyrelsen i Cimbria Parken.

”Skærmene bliver brugt til information til vores beboere, når der er nye ting at fortælle. Når vi har haft et bestyrelsesmøde, kommer der et opslag om, at nu ligger der et referat på hjemmesiden. Men det kan for eksempel også være om, hvornår der er stolegymnastik,” fortæller Ole Green.

Skærmene i opgangene fortæller blandt andet også om udlejning af fælleshus og gæsteværelser, kommende møder og trappevask.

"Tidligere har vi delt en masse papirer ud. Det gør vi stadig til en vis grad, fordi vi også har ældre beboere, der ikke alle har computere. Men vi har mere end halveret, hvor meget papir vi bruger på omdeling."

Ole Green

Formand for afdelingsbestyrelsen i Cimbria Parken

Bruger mindre papir

Afdelingsbestyrelsen har benyttet skærmene til at informere i et års tid, og Ole Green fortæller, at bestyrelsen er glade deres funktion. Det synes han også at kunne mærke, at resten af beboerne er.

”Så vidt vi kan se, er beboerne rigtigt glade for dem. Jeg ved ikke, om der er flere, der ved, hvad vi laver. Men de får i hvert fald den information, der er tilgængelig. Og så er det op til beboerne selv at læse det,” siger Ole Green.

Formanden for afdelingsbestyrelsen kan ikke rigtigt finde noget hår i suppen, når det kommer til opgangsskærmene. Til gengæld kan han hurtigt pege på en positiv effekt af dem.

”Tidligere har vi delt en masse papirer ud. Det gør vi stadig til en vis grad, fordi vi også har ældre beboere, der ikke alle har computere. Men vi har mere end halveret, hvor meget papir vi bruger på omdeling. Så det hjælper rigtigt meget,” forklarer Ole Green.

Også Domea.dks afdeling i Kolding, Klostergården – der stod færdigbygget sidste sommer – har opgangsskærme, der bliver brugt på samme måde som i Cimbria Parken i Aabenraa.

Læs senere artikler

Domea.dk skærper fokus på økonomistyringen

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Christian Møller Rasmussen BL
Christian Møller Rasmussen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Christian Møller Rasmussen er presse- og kommunikationskonsulent i BL. Christian skriver om boligpolitik og har fokus på, at medierne bliver opmærksomme på de artikler, der bringes på Fagbladet Boligen.

Seneste Artikel

Almene beboere ønsker mere teknologi i fremtidens sundhedsvæsen

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2884 )

0

Læseliste