26. SEP. 2022 KL. 13:36

Udvalg skal komme med indspark til kortere sagsbehandlingstid

Domstol Højesteret

De lange sagsbehandlingstider ved de danske domstole skal ses efter af et nyt udvalg, som justitsminister Mattias Tesfaye har nedsat. Foto: Colourbox

Justitsministeren har bedt højesteretspræsident Thomas Rørdam stå i spidsen for et udvalg, der skal se de lange sagsbehandlingstider efter hos domstolene.

Det skal gå meget hurtigere at få sin sag afgjort ved de danske domstole. Derfor har justitsminister Mattias Tesfaye nedsat et udvalg, som skal komme med råd og ideer til, hvordan domstolene kan forkorte de lange sagsbehandlingstider.  

For bordenden af udvalget sidder nuværende højesteretspræsident Thomas Rørdam. Han skal lede arbejdet i udvalget, som løbende skal komme med forslag til konkrete tiltag til at lette presset på domstolenes udfordringer med stigende sagsbehandlingstider.

”Lange sagsbehandlingstider hos domstolene giver en dårlig oplevelse og risikerer at underminere tilliden til et ellers velfungerende retssystem. Retssikkerhed er også at få en afslutning på ens sag inden for en rimelig tid,” udtaler justitsminister Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse

Hvis udviklingen skal vendes, er der ifølge justitsministeren brug for, at der tages grundlæggende fat om problemet med de lange sagsbehandlingstider. Det er både nødvendigt at tilføre domstolene flere ressourcer og at se på mere strukturelle tiltag, som kan lette presset på domstolene.

Mattias Tesfaye udtaler, at udvalget med Thomas Rørdam i spidsen skal lede et juridisk og retssikkerhedsmæssigt analysearbejde, som kan understøtte de videre politiske forhandlinger. 

Sagsbehandlingstid er forværret

Nye tal fra Domstolsstyrelsen viser, at sagsbehandlingstiden for årets første seks måneder er blevet forværret siden 2021.

I gennemsnit går der 8,3 måneder, før en straffesag med domsmænd går i gang.

Sidste år var ventetiden 7,3 måneder, fremgår det af en halvårsstatistik, som Domstolsstyrelsen har offentliggjort på sin hjemmeside.

Læs senere artikler

Dommerforeningen med alternativt forslag til fast track for udsættelser i straffesager

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste