21. NOV. 2022 KL. 14:08

Integrationspris: Fodboldklub holder unge væk fra kriminalitet

Mohamad 3

Klubformand for Hastrup FC, Mohamad El-Sayed, har vundet Køge Integrationsråd frivillighedspris 2022 for sit arbejde med udsatte unge i Hastrupparken i Køge. Foto: Privat

Mohamad El-Sayed har modtaget Køge Integrationsråds frivillighedspris for sit store arbejde i fodboldklubben Hastrup FC. På grønsværen i Hastrupparken får de unge selvtillid og troen på et sundt liv.

Torsdag den 17. november blev en stor dag for Mohamad El-Sayed. Han blev hædret af Køge Kommunes Integrationsråd for sit store arbejde med udsatte unge i boligområdet Hastrupparken i Køge og kunne gå stolt hjem med Frivillighedsprisen og en stor buket blomster i favnen.

Mohamad El-Sayed er klubformand for fodboldklubben Hastrup FC, som han stiftede i slutningen af 2020. Fodboldholdet holder til ved Køge Boligselskabs afdeling Hastrupparken og træner to dage om ugen. Hans mål med klubben har fra dag ét været at skabe positive fællesskaber, som giver de unge troen på, at de er noget, og at de kan noget. Og det er lykkedes – også set udefra.

”Jeg er meget beæret over, at vi bliver anerkendt for vores arbejde med de unge. De unge fortjener at få ros for, at de aktivt tager del i foreningslivet og er rollemodeller for andre unge i lokalområdet. For i vores fællesskab møder de gode unge, som arbejder eller er i gang med uddannelse, og det er med til at forebygge, at de ikke hænger ud de forkerte steder og bliver en del af det kriminelle miljø,” fortæller Mohamad El-Sayed.

Udover prisen og æren fik Mohamad El-Sayed og teamet bag fodboldklubben også fine ord med på vejen fra formanden for Integrationsrådet, Dennis Hedegaard. Han understregede, hvor vigtigt det er for samfundet, at der er ildsjæle, som arbejder i integrationens tjeneste.

Artiklen fortsætter under citatet.

Om Integrations-prisen i Køge

Køge Kommunes Integrationsråd uddeler hvert år en frivillig- og erhvervspris til repræsentanter, der i det forgangne år har gjort ekstraordinære indsatser for at fremme integrationen i Køge Kommune.

Kriterierne for at komme i betragtning til integrationspriserne er, at personen, foreningen, initiativet, virksomheden:

  • fremmer etniske minoriteters deltagelse i erhvervs- eller samfundslivet i Køge Kommune
  • skaber gensidig respekt og anerkendelse
  • styrker fællesskaber og venskaber på tværs af kulturer i Køge Kommune.

 

Hastrup FC

1 / 1Spillerne i Hastrup FC er primært unge mænd fra boligområdet Hastrupparken. Her ses de på stadion klar til kamp i DBU's serie 4. Foto: Privat

Det er så tydeligt at mærke på de unge, hvor meget det giver dem at være en del af en fællesidentitet. De er stolte af at repræsentere deres boligområde, og de er endnu mere stolte af, at de har kæmpet sig op ’fra bunden’ og i dag præsterer, både på fodboldbanen og i eget liv.

Mohamad El-Sayed

Klubformand i Hastrup FC

Mohamad savnede selv et fællesskab

Mohamad El-Sayed er selv født og opvokset i Hastrupparken og har igennem sin egen barndom og ungdom i boligområdet savnet en fælles drivkraft og initiativ, der kunne samle de unge mennesker – for eksempel en sportsforening.

Så i 2020, hvor coronaen rasede, og alle kedede sig, fik han ideen til fodboldklubben. Han undersøgte, hvordan man lavede en forening og fik den godkendt i Køge Kommune.

”Det er bare gået derudad med holdet lige siden, og vi har fra start af fået en masse god omtale og opbakning fra alle omkring os. Det har været en fed rejse,” fortæller han.

Fodboldklubben Hastrup FC, som i dag har lige under 30 spillere, hvoraf de fleste af drengene er fra Hastrupparken, har på kort tid kæmpet sig op fra DBU’s serie 6 til serie 4. Og om lidt kan de spille bold på egen hjemmebane, som er ved at blive anlagt ved Hastrupskolen i boligområdet Hastrupparken i Køge.

”Det er så tydeligt at mærke på de unge, hvor meget det giver dem at være en del af en fællesidentitet. De er stolte af at repræsentere deres boligområde, og de er endnu mere stolte af, at de har kæmpet sig op ’fra bunden’ og i dag præsterer, både på fodboldbanen og i eget liv,” fortæller Mohamad El-Sayed.

Udover Integrationsprisen har Hastrup FC også modtaget Benny Andersen Prisen på Børnekonferencen i maj 2022.

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Se de nyvalgte i BL’s kredse

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2898 )

0

Læseliste