21. JUN. 2022 KL. 11:00

Byggeskadefonden udgiver ny guide til bedre bygningsdrift

Guide Byggeskadefonden

Foto: Byggeskadefonden

Byggeskadefonden har netop udgivet bogen "Guide til kvalitet ved bygningsdrift". I guiden giver Byggeskadefonden gode råd til, hvordan bygherrer, projekterende og driftsansvarlige sammen opnår en effektiv drift af boligbyggeriet.

I nogle byggeprojekter bliver spørgsmål og overvejelser om bygningsdrift gemt, glemt eller reduceret til en vedligeholdsplan efter afslutningen af byggeriet.

Men det er ikke hensigtsmæssigt at udskyde tanker om driften af byggeriet, til det står færdigt. Det mener Byggeskadefonden, der med udgivelsen af bogen "Guide til kvalitet ved bygningsdrift" ønsker at få byggeriets parter til at opprioritere og interessere sig mere for de driftsmæssige aspekter af byggeprojekter.

Byggeskadefonden har erfaret, at byggerier kan have vidt forskellige vilkår i driften, selvom de har kostet det samme at bygge, lyder det i en pressemeddelelse. 

”Udgifterne er typisk lave i byggerier med enkle, sikre og driftsvenlige løsninger, mens driften er intensiv og dyr i byggerier med komplicerede og driftstunge løsninger. Derfor er det helt afgørende, at man som bygherre og projekterende er klar over, at de valg der træffes i planlægnings- og projekteringsfasen, har betydning for, hvor mange penge og ressourcer, bygningsejeren skal bruge på at drifte boligbyggeriet”, siger teknisk chef i Byggeskadefonden Jens Dons, der i mere end 20 år har beskæftiget sig med byggetekniske svigt og skader i almene boligbyggerier, og som med sin ekspertise og erfaringer har været involveret i tilblivelsen af den nye guide.

Byggeskadefondens anbefalinger bygger på erfaringer fra fondens lovpligtige eftersyn. Fonden gennemfører årligt godt 700 eftersyn.

Om ”Guide til kvalitet ved bygningsdrift”

Den nye guide fokuserer på de processuelle og tekniske aspekter ved bygningsdrift.

Første del af guiden er en kort introduktion til drift af boligbyggeri og præsenterer samtidig de overvejelser om kvalitet og bæredygtighed, man bør gøre sig, når man tager beslutninger om drift.

Anden del af guiden indeholder Byggeskadefondens anbefalinger vedrørende drift og er opdelt i kapitlerne Proces, Projekt og Plan.

Tredje og sidste del indeholder eksempler på hensigtsmæssig drift af udvalgte bygningsdele.

Læs senere artikler

Kan du spotte fejlene? Byggeskadefondens 10 mest sete svigt

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Anne
Anne Ebdrup

Anne arbejder med AlmenNet og skriver artikler til Boligen.

Seneste Artikel

Byggeskadefonden udgiver ny guide til bedre bygningsdrift

Anne arbejder med AlmenNet og skriver artikler til Boligen.

Seneste Artikel

Byggeskadefonden udgiver ny guide til bedre bygningsdrift

Fik du

læst disse?

Voldsramte Kvinder Indretningshjælp øger trivslen hos både kvinder og børn efter ophold på krisecenter
Kredskollage 2022 BL’s kredse er klar til nye opgaver
Christian Rabjerg Madsen Foto: Andreas Holm Hansen Her er 5 ønsker til ny boligminister: Skyd bolden i mål
COLOURBOX23145527 Byggestop omfatter nu alle sektorer
Varme Varmecheck skal frem til alle berettigede beboere
Se alle artikler ( 2408 )

0

Læseliste