17. FEB. 2022 KL. 07:01

Flot ildsjælepris til Maria Kavita Nielsen

20220214 174941 L 82Mb

Maria Kavita Nielsen modtager Ildsjæle Prisen for sit arbejde med udsatte unger under uddelingen af Finn Nørgaard-prisen ved et arrangement på Christiansborg, mandag den 14. februar 2022. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix

Hvert år på årsdagen for Finn Nørgaards tragiske død i 2015 afholder foreningen en konference på Christiansborg. Her støtter foreningen værdige projekter, som gør en forskel for børn og unge. 

I år gik Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris til Maria Kavita Nielsen, der siden 2010 har stået bag organisationen Mind Your Own Business (MYOB).

Maria så som familiebehandler i Gellerupparken, at der var behov for en ny måde at møde unge på, hvor de bliver inddraget og opfordret til at skabe noget. Drenge i alderen 13-19 år starter her mikrovirksomheder, som styrker deres faglige kompetencer og sociale relationer og giver dem motivation og mod på uddannelse samt kendskab til det danske arbejdsmarked. I dag har hun skabt en succes ved at tro på drenges evner.I forbindelse med modtagelsen af Finn Nørgaard Foreningens Ildsjælepris blev der lavet en lille film. I filmen fortæller Maria om sit arbejde med de unge i Mind Your Own Business.

“Det gør mig så uendelig stolt, at vi har skabt en ramme, som de unge drenge finder relevant og nærværende for deres udvikling i livet."

Maria Kavita Nielsen

Direktør og grundlægger af Mind Your Own Business

“Det gør mig så uendelig stolt, at vi har skabt en ramme, som de unge drenge finder relevant og nærværende for deres udvikling i livet," fortæller Maria.

Tror på drengenes evner

Siden 2010 har Mind Your Own Business engageret og motiveret 648 drenge til at etableret 80 mikrovirksomheder på MYOB-programmet, og 119 drenge har videreudviklet 15 mikrovirksomheder på MYOB-Akademiet. 

I 'Mind Your Own Business' ses drengene som nogle, der kan bidrage med idéer og skabe noget selv. 

"Drengene er beviset på, at det nytter noget at tro på andre mennesker og møde hinanden med interesse og respekt. Drengene giver Mind Your Own Business det liv og den værdi, som altid vil være værd at kæmpe for," lyder det fra Maria.

Iværksætteri

Med iværksætteri som omdrejningspunkt engagerer Mind Your Own Business drenge fra udsatte boligområder i Danmark samt i Grønland.

Drengene udvikler en mikrovirksomhed med ekspertise fra venturepiloter, som er frivillige med forskellige faglige kompetencer og med erhvervslivet som samarbejdspartnere.

Drengene får indflydelse og ansvar, og skal have styr på alle facetter: Produktudvikling, økonomi, salg. Ideerne høster de fra deres egen hverdag. Og mange af produkterne bærer præg af, at de gerne vil fortælle en anden historie end den, der viderebringes om dem i medierne eller i den politiske debat. 

Læs om drengene i Mind Your Own Business

Læs senere artikler

Mohammed er salgschef og Ali produktansvarlig: Maria har skabt en succes ved at tro på drenges evner

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste