12. DEC. 2022 KL. 10:06

Landsbyggefonden udskriver stor idékonkurrence

Lbf Konkurrence (1)

En aldrende befolkning kommer også til at sætte sit præg på vores boligmarked, og hvordan vi skal bo sammen i fremtiden. Landsbyggefonden udskriver nu en idékonkurrence, hvor deltagere skal komme med deres bud på en løsning.

Hvordan skal vi bo sammen på tværs af generationer i fremtiden? Landsbyggefonden udskriver ny idékonkurrence, hvor deltagere skal komme med deres bud.

Alle fra arkitekter til antropologer får med idékonkurrencen ’Neighbourhoods for Generations’ nu mulighed for at byde ind med perspektiver på, hvordan forskellige generationer kan bo sammen i fremtiden.

I forbindelse med at København i 2023 er udpeget som arkitekturhovedstad af UNESCO, lancerer Landsbyggefonden i dag den internationale idékonkurrence ’Neighbourhoods for Generations’.

Med konkurrencen ser Landsbyggefonden frem til at få nyskabende og inspirerende ideer til gavn for hele den almene boligsektor.

"Vi står både i samfundet generelt, men også i den almene boligsektor over for nogle store og hidtil usete demografiske udfordringer. Det kræver nytænkning på tværs af både faggrupper og sektorer. Det håber vi at kunne bidrage til med ’Neighbourhoods for Generations’. Den almene boligsektor er et vigtigt bidrag til gode byer og samfund og kan vise vejen med flere fleksible boliger og fremtidens byer, hvor mennesker mødes og trives," siger Steen Birkedal, konstitueret driftsdirektør fra Landsbyggefonden.

Og gode ideer er nødvendige.

Samfund verden over går store udfordringer i møde, når det kommer til faldende fødselsrater og stigninger i antallet af ældre. På verdensplan forventes aldersgruppen 65 år eller mere at stige frem mod 2050 til 1,5 milliarder.

Besøg hjemmesiden for Landsbyggefondens idékonkurrence

En aldrende befolkning kommer også til at sætte sit præg på vores boligmarked, og hvordan vi skal bo sammen i fremtiden. Ældre herhjemme bliver mere ressourcestærke, og forskere taler om den nye fjerde alder, og at ældre i dag i højere grad søger boformer med fokus på fællesskab.

Samtidig viser undersøgelser, at der er særligt mange i starten af voksenlivet og igen i seniorlivet, der bor i almene boliger. Det giver ikke blot udfordringer, men også muligheder for at finde nye måder at bo sammen på tværs af generationer, som kan gavne både den enkelte, men også samfundet generelt.

Teksten fortsætter under billedet. 

LBF 2109227432

Landsbyggefondens idékonkurrence ’Neighbourhoods for Generations’ inviterer til at byde ind med perspektiver på, hvordan forskellige generationer kan bo sammen i fremtiden.

Caseområder skal give inspiration

I konkurrenceprogrammet opfordres alle fra arkitekter og byplanlæggere til sociologer og antropologer til at komme med deres løsninger, der kan hjælpe til med at skabe mere fællesskab, og som kan være alt fra design af fællesområder til nye kommunikationsplatforme.

Præmiepengene skal bruges til at udvikle projektet, som vinderne får mulighed for at præsentere til den store arkitektkongres UIA, som løber af stablen den 2.-6. juli 2023 og konferencen Almene Boligdage den 30. september 2023.

Juryen for idékonkurrencen ‘Neighbourhoods for Generations’:

"Den almene boligsektor er et vigtigt bidrag til gode byer og samfund og kan vise vejen med flere fleksible boliger og fremtidens byer, hvor mennesker mødes og trives."

Steen Birkedal

Konstitueret driftsdirektør i Landsbyggefonden

Læs senere artikler

KAB: ”Pas nu på jer selv og på boligen”

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

AL2bolig renoverer med fokus på den almene bygningskultur

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste