06. OKT. 2021 KL. 13:40

Gellerupparkens sidste jord nu solgt

Underskrift 3

Keld Laursen og Jens Skinneback fra A. Enggaard A/S underskriver jordsalgsaftale.

Afgående direktør for Brabrand Boligforening, Keld Laursen, skrev som sin sidste gerning som direktør under på grundsalg af den sidste jord i Gellerupparken.

Direktør Keld Laursen fra Brabrand Boligforening brugte sidste arbejdsdag på at underskrive en jordsalgsaftale med A. Enggaard A/S om køb af det sidst stykke jord i Gellerupparken.

Efter mere end syv år som direktør valgte Keld Laursen i sommer at sige stop. Han har stået i spidsen for det store udviklingsprojekt i Gellerup og Generationernes Hus på Aarhus Ø.

På sidste dag underskrev han salgsaftalen på den jord, der ligger op til Edwin Rahrs Vej, hvor den tidligere proprietærgård Tousgården også ligger.

Dermed er alle jordarealer solgt, og det samlede jordsalg lyder på over 400 millioner kroner; Penge der skal bruges til at finansiere renoveringen af boligerne i afdelingen. 

"Jeg overtog i 2014 en stor og visionær plan, som nu er realiseret. I år har jeg været med til at forhandle en ny plan, som skal gennemføres i de næste 8-10 år, og jeg har fundet, at det er en passende anledning til at give stafetten videre," siger Keld Laursen. 

"Det har været et stort privilegium at få lov til at bidrage til de resultater, vi har opnået i Gellerupparken og Toveshøj. Det er lykkedes at gennemføre store og gennemgribende forandringer i den nye bydel on time, on budget, og vi har samtidig en meget velfungerende boligsocial helhedsplan og en bydel i fremgang," siger den afgående direktør.

”Byen vil virkelig Gellerup”

Hos A. Enggaard glæder man sig over den netop indgåede aftale, der på ny er med til at understrege virksomhedens store engagement i Gellerup. Et engagement, der for alvor blev indledt med opførelsen af det kommunale kontorhus Blixens

"Det er meget glædeligt, at vi har indgået en aftale med Brabrand Boligforening om endnu et grundkøb i Gellerup. Vi har engageret os og investereret i Gellerups udvikling igennem mange år, fordi vi hele tiden har troet på områdets potentiale, og vi begynder nu for alvor at kunne mærke, at byen virkelig vil Gellerup. Vi har rigtig fin succes med vores allerede udførte projekter og sætter sammen med pensionskassen PKA meget snart gang i udviklingen af den helt nye Gellerup-bydel, Helheden, mellem Edwin Rahrs Vej, Gudrunsvej og Ringvejen" siger afdelingschef Jens Skinnebach.

 

"Det har været et stort privilegium at få lov til at bidrage til de resultater, vi har opnået i Gellerupparken og Toveshøj."

Keld Laursen

Afgående direktør i Brabrand Boligforening

Læs senere artikler

Generationernes Hus viser nye veje for fællesskab

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Helhedsplan for Gellerupparken kan køre videre

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Om skribenten

Kristoffer
Kristoffer Friis Sørensen

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Kristoffer skriver om ny arkitektur, byggeri, renoveringer, boligpolitik og fra livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Almene mål sætter retning for de kommende to år

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2877 )

0

Læseliste