01. NOV. 2021 KL. 10:41

Kristian Würtz er ny direktør for Brabrand Boligforening

Kristianwurtz

Det nye job hos Brabrand Boligforening betyder, at Kristian Würtz stopper derfor som rådmand i Aarhus Kommune ved årsskiftet. Foto: Brabrand Boligforening

Kristian Würtz (S), der er rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune, blev i lørdags præsenteret som ny administrerende direktør for Brabrand Boligforening. Kristian Würtz tiltræder den 15. januar 2022.

Som direktør for Brabrand Boligforening kommer Kristian Würtz til at sætte kursen for alle foreningens godt 160 medarbejdere og ledere. Derudover skal han sikre driften og videreudviklingen af foreningen samt opnå resultater i samarbejde med beboerdemokrati, ansatte og eksterne parter.

Ansættelsesudvalget fortæller, at man især har vægtet Kristians visionære tilgang, lokale netværk og grundlæggende indsigt i boligformer og i det boligsociale område. Der venter den kommende direktør mange større projekter i form af renoveringer, nybyggerier, gennemførelse af helhedsplaner og effektivisering af driften. Samlet set venter der udviklings- og renoveringsplaner til en værdi af fire mia. kr., som skal forvaltes over de næste ti år.

Artiklen fortsætter under boksen. 

Om Brabrand Boligforening

Boligforeningen har 160 ansatte til at håndtere de godt 5.500 lejemål. Ca. 40 medarbejdere sidder på hovedkontoret på Edwin Rahrs Vej i hjertet af Gellerup, mens de resterende ca. 120 medarbejdere er fordelt rundt i boligforeningens foreløbig 28 afdelinger.

Læs senere artikler

Keld Laursen fratræder som Brabrand Boligforenings direktør

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

”Vi har været igennem en grundig ansættelsesproces med kvalificerede kandidater, og til sidst faldt valget på Kristian, da vi har stor tillid til, at han kan fortsætte den positive udvikling og kan gøre en forskel gennem sit engagement og forståelse for involvering og inklusion. Valget faldt også på Kristian, fordi han kender den almene boligsektor, om nogen har politisk tæft og står for de værdier, vi også har i boligforeningen, som vægter plads til mangfoldighed, fællesskaber og samarbejde,” lyder det i en pressemeddelelse fra Keld Albrechtsen, formand for Brabrand Boligforening.

Ud over at være Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse har Kristian været rådmand for Magistratsafdelingen for Børn og Unge og rådmand for Magistratsafdelingen for Teknik og Miljø. Derudover har Kristian i dag flere tillidshverv. Han er blandt andet medlem af Rådet for Socialt Udsatte og næstformand for Regionale Arbejdsmarkedsråd Østjylland.

”Boligforeningernes rolle i en socialt bæredygtig byudvikling og som garant for gode boliger til almindelige mennesker har altid været min store interesse. Som direktør i Brabrand Boligforening får jeg mulighed for at arbejde helt tæt på løsningen af en af de vigtigste opgaver i vores samfund, og jeg er utrolig glad for den tillid, bestyrelsen har vist mig ved at betro mig opgaven. Jeg glæder mig til samarbejdet med beboerdemokrati, medarbejdere og boligforeningens mange samarbejdspartnere,” udtaler Kristian Würtz.

Om Kristian Würtz

Kristian er opvokset i Åbyhøj og Brabrand, student fra Århus Statsgymnasium, og han blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet i 2009.

Efter studiet har han undervist i samfundsfag ved Marselisborg Gymnasium.

Kristian kender området, hvor størstedelen af foreningens boliger er placeret, da han privat bor i Aarhus V med sin kone og tre børn. Tilmed har han gennem årene haft en tilknytning til Brabrand Boligforening, idet hans far har boet i boligforeningens afdeling Søvangen i Brabrand.

Om skribenten

Heidi20
Heidi Andersen

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Heidi Andersen er ansat som digital projektleder i BL. Heidi arbejder med at drifte, udvikle og opdatere indhold på BL's hjemmesider.

Seneste Artikel

Tak for du læser med

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2914 )

0

Læseliste