08. MAR. 2021 KL. 10:28

Se, hvilke boligorganisationer der blev udvalgt i ny pulje mod ensomhed

Vær Med Logo Oragnge

I alt 89 projekter er udvalgt til at få midler fra Vær Med-puljen. De skal nu omsættes til aktiviteter, som mindsker ensomhed og mistrivsel i de almene boligområder.

Lige nu kan 89 boligorganisationer glæde sig over, at deres projekter er blevet udtaget til at modtage penge fra Vær Med-puljen. En pulje på 15 millioner, som Kulturministeriet har afsat til aktiviteter, der skal hjælpe med at bekæmpe ensomhed i de almene boligområder.

”I BL og bevillingsudvalget er vi vildt imponerede over, hvor mange ansøgninger vi har fået ind. Og at boligorganisationerne sammen med det lokale foreningsliv har fundet på så mange spændende og forskelligartede projekter,” siger Rikke Lønne, der er funktionsleder i BL – Danmarks Almene Boliger.

135 projekter blev sendt ind til BL i starten af februar. Tilsammen beløb de sig til næsten det dobbelte af de 15 millioner, som Kulturministeriet havde afsat til kampagnen. Det har derfor været nødvendigt at give afslag til en del projekter og reducere bevillingen til andre.

Alle 89 bevillingsmodtagere har fået direkte besked. På BL’s temaside om Vær Med-puljen kan man se, hvem der modtager støtte. Her vil BL også løbende fortælle om projekterne rundt om i landet.

EKSEMPLER PÅ UDVALGTE PROJEKTER

AAB Silkeborg:
Projekt: Fællesaktiviteter – Hver for sig. Sammen med Silkeborg Boligselskab, Aarhusbakkens Pensionistforening og Silkeborg Kommune vil de arrangere fællesspisning, højtlæsningsuge, skridtæller-konkurrence og bankoaftner for beboerne i Århusbakken i Silkeborg.
Beløb: 15.100 kroner.

 

Ishøj Boligselskab:
Projekt
: Hej Vær Med i Vejleåparken. Sammen med Ishøj Kvindeforening og Vejleåparkens Folkekøkken vil de med musik, teater, legearrangementer og folkekøkken invitere udsatte børnefamilier, fysisk og psykisk handicappede, udsatte ældre og udsatte etniske minoritetskvinder tilbage ind i fællesskaberne.
Beløb: 525.555 kroner.

Foto Holger Anderson Rikke Lønne 23

”I BL og bevillingsudvalget er vi vildt imponerede over, hvor mange ansøgninger vi har fået ind. Og at boligorganisationerne sammen med det lokale foreningsliv har fundet på så mange spændende og forskelligartede projekter.

Rikke Lønne, funktionschef i BL – Danmarks Almene Boliger

Læs senere artikler

28,7 millioner ansøgt i pulje til bekæmpelse af ensomhed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Skulderklap: Landets almene boliger får 15 mio. til at bekæmpe ensomhed

Læs nu
Læs senere
Tilføjet til læse listen

Nøje udvalgte projekter

Alle projekterne er nøje gransket af et bevillingsudvalg, som består af en faglig arbejdsgruppe og BL’s puljesekretariat. 

De har blandt andet kigget på, om boligorganisationerne lever op til kriteriet om, at de skal samarbejde med det lokale foreningsliv på kultur- og fritidsområdet.

Derudover har udvalget skullet sikre, at der er en geografisk spredning i projekterne, og at både børn, unge, voksne og ældre bliver tilgodeset.

BL vil igangsætte nogle evalueringsaktiviteter, der skal samle op på de gode metoder, samarbejder og resultater fra projekterne. Den læring vil de tage med videre på den anden side af puljen, så andre kan få glæde af erfaringerne med at få flere almene beboere ind i positive lokale fællesskaber.

Læs meget mere om Vær Med-kampagnen og projekterne her.

Se listen over alle, der modtog støtte fra Vær med-puljen her

Om skribenten

Anja Andersen BL
Anja Robstrup Andersen

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Anja Andersen er journalist og skriver om drift, byggeri, renoveringer, personportrætter og livet i landets almene boligafdelinger.

Seneste Artikel

Boligdirektør: ”Jeg har det lidt svært med rigide systemer”

Fik du

læst disse?

Oversigt Kbh BL-direktør: Der er brug for tryghed om ejendomsvurderingerne
Notech Ude Ålegræs i vinduerne: Beboere får bæredygtig isolering
Stinewadskaermunch01 Stine bygger bro og får flere udsatte børn og unge ind i foreningslivet
BL 04994 Ny BL-rapport: Flere vil bidrage til fællesskabet, men ved ikke hvordan
DSF9561 Ny hjemløsereform skal afskaffe langvarig hjemløshed
Se alle artikler ( 2923 )

0

Læseliste